Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Cele mai scumpe bijuterii din lume

Diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor! Mai ales atunci când sunt cumpărate de bărbaţi. Însă foarte puţini domni din această lume îşi pot permite să ofere un inel care costă cât un avion particular de lux. Da, există astfel de bijuterii, însă sunt şanse mici să le vedeţi purtate în public.

Vezi și

 Diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor! Mai ales atunci când sunt cumpărate de bărbaţi. Însă foarte puţini domni din această lume îşi pot permite să ofere un inel care costă cât un avion particular de lux. Da, există astfel de bijuterii, însă sunt şanse mici să le vedeţi purtate în public.

Pe locul al 5-lea se situează medalionul „Inima Oceanului”, în valoare de 20 de milioane de dolari,. Modelul a fost creat special pentru a fi purtat în filmul Titanic, de actriţa Kate Winslet. Doar că bijuteria din film era făcută din zirconiu cubic fixat în aur alb. Abia după lansarea peliculei, a fost realizat adevăratul medalion, confecţionat din platină, cu un safir de Ceylon, în formă de inimă, înconjurat de 103 diamante. Bijuteria s-a vândut la o licitaţie, dar nu i-a fost înmânată câştigătorului decât după ce cântăreaţa Celine Dion a purtat-o - două seri mai târziu - la premiile Oscar.

Pe locul al 4-lea găsim o PERECHE DE BIKINI DIN DIAMANTE, costând 30 DE MILIOANE DE DOLARI

Bijuteria, pentru că nu se poate numi costum de baie, a fost creată pentru a fi purtată pe coperta unei reviste de sport din Statele Unite. Bikini au fost confecţionaţi din platină şi 150 de diamante albe, absolut perfecte, tăiate în forme diferite. După apariţia revistei, costumul de baie a fost cumpărat de celebrul jucător de golf Tiger Woods. Nu s-a aflat nici până acum cui i l-a oferit.

Pe locul al treilea, se află un INEL CU DIAMANT ROZ, care costă 46 DE MILIOANE DE DOLARI Valoarea inelului nu este dată lucrătura sa, care este foarte simplă, ci de culoarea diamantului, care este de un roz foarte intens. În lumea "diamantelor roz", cu cât este mai puternică nuanţa, cu atât piatra este mai valoroasă. Până în anul 2010, inelul a aparţinut unui celebru bijuterier american. Apoi a intrat în posesia unui "neguţător de diamante".

Pe locul al doilea, se află COLIERUL INCOMPARABILUL, în valoare de 55 DE MILIOANE DE DOLARI.

Este cel mai scump colier din lume, după cum menţionează Cartea Recordurilor. Este alcătuit din 90 de diamante albe, fixate în aur galben. Dar elementul de forţă îl constituie un diamant galben, în formă de ou. Interesant este că a fost descoperit de o fetiţă din Africa, în timp ce scormonea într-un morman de pietre. Într-una dintre ele, bine-ascuns, se afla diamantul. Vândut la licitaţie, colierul a trecut prin mai multe mâini, până când a ajuns să fie expus la Institutul Smithsonian din Washington.

Primul loc e ocupat de INELUL "STEAUA ROZ" - 83 DE MILIOANE DE DOLARI. Este, în mod oficial, cea mai scumpă bijuterie din lume. Valoarea sa este dată de diamantul roz de dimensiuni impresionante, descoperit într-o mină din Africa, iar şlefuirea sa a durat doi ani. Inelul a fost vândut la licitaţie, în doar cinci minute, unui specialist de diamante din Statele Unite. Pentru că acesta nu a reuşit să plătească toată suma în intervalul stabilit, casa de licitaţie l-a răscumpărat şi este în discuţii cu un alt cumpărător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Cele mai scumpe bijuterii din lume