Antena Meniu Search
x

SPECIAL! "Ciobănescul românesc", simbol naţional

Prietenul cel mai bun al copiilor, “ciobănescul românesc” este una dintre cele mai populare rase de câini de pază. Însă, înainte de toate, este un simbol naţional. Patrupedul nu a suferit schimbări majore de-a lungul timpului, de când îi însoţea pe strămoşii noştri daci în transhumanţă.

Vezi și

 De când e ciobanul cioban, pe lângă turmele de care are grijă, are un sprijin de nădejde: câinele său! Generic, i se spune "câine de turmă" sau "câine ciobănesc". Însă denumirea sa oficială este "ciobănesc românesc". Interesant este că omologarea acestei rase, indiferent dacă vorbim despre ciobănesc mioritic sau ciobănesc carpatin, s-a făcut recent. Acum un deceniu şi un pic. Şi asta doar datorită eforturilor unui român care-a vrut din tot sufletul să obţină recunoaşterea internaţională a câinelui nostru naţional.

Prietenul cel mai bun al copiilor, ciobănescul românesc este una dintre cele mai populare rase de câini de pază. Însă, înainte de toate, este un simbol naţional. Patrupedul nu a suferit schimbări majore de-a lungul timpului, de când îi însoţea pe strămoşii noştri daci în transhumanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! "Ciobănescul românesc", simbol naţional