Special! Cum să prepari cea mai bună zacuscă
Mulţi români care iau zacusca gata făcută din magazine. Dar oricum ar fi, nu se compară cu cea preparată după reţeta bunicii. Fără conservaţi, aspirină sau fără tot felul de minuni pentru păstrare. Are un singur secret. I se acordă atenţia cuvenită şi nu se scapă din ochi nicio secundă cât este pe foc.
Mulţi români care iau zacusca gata făcută din magazine. Dar oricum ar fi, nu se compară cu cea preparată după reţeta bunicii. Fără conservaţi, aspirină sau fără tot felul de minuni pentru păstrare. Are un singur secret. I se acordă atenţia cuvenită şi nu se scapă din ochi nicio secundă cât este pe foc.
Mai simplu de atât nici că se poate. Iar dacă nu aveţi grădină, măcar luaţi legumele din piaţă. Bunica sigur aşa ar fi făcut. Ca să ne iasă bună zacusca, trebuie respectăm regulile din bucătăria bunicii. Acolo se împart sarcinile.
Ceapa nu trebuie prăjită, ci doar puţin caramelizată. Punem capacul şi le lăsăm să fiarbă câteva minute. Nu există o regulă de timp. Zacusca e gata când e bună.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰