Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Educaţia de acasă

Copiii din ziua de azi ar putea scăpa chinul orelor de stat la şcoală, dacă părinţii sunt de acord cu învăţatul de acasă.

Vezi și

 Atunci când vorbim de şcoală ne referim la un cadru oficial, cu bănci, profesori şi.disciplină. Pentru Adina şi Radu,însă, şcoala se desfăşoar altfel, cu alte principii şi altfel de profesori.

De fapt, ideea de a învăţa de acasă a aparţinut mamei. Locuiau cu toţii în Spania, dar Sorina şi-a dorit ca cei mici să înveţe limba română. Aşa că a decis să le predea lecţii acasă.

Aşadar, primii ani de învăţământ nu i-au făcut la o şcoală obişnuită, ci acasă alături de mamă. Un lucru considerat bizar de restul lumii.

Sorina nu s-a lăsat influenţată şi a continuat să-şi înveţe copiii tot ce ştia. Iar în momentul în care s-a simţit depăşită, i-a înscris la o şcoală la distanţă.

Aşadar copiilor nu le lipseşte socializarea. În plus, nici nu-şi încarcă mintea cu tot felul de materii inutile, care nu le folosesc şi nu le vor folosi vreodată în viaţă.

Iar libertatea de a învăţa doar materiile de care se simt atraşi îi va face să-şi aleagă o meserie în care să-şi valorifice cunoştinţele. Şi chiar să exceleze în respectivele domenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Educaţia de acasă