Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Frigul ne ajută să slăbim

Oamenii de ştiinţă din Germania au descoperit că frigul ne ajută să slăbim. Savanţii au făcut tot felul de cercetări şi au ajuns la concluzia că iarnă, organismul nostru se comportă ca o sobă.

Vezi și

Adică arde mai multe calorii, pentru a ne menţine o temperatură constantă a corpului. Cu toate acestea, nu cred că e cazul să staţi cu orele în ger ca să căpătaţi dimensiuni de fotomodel. Mai ales că la noi, la români, teoria nemţească nu pare să funcţioneze.

Multe persoane consideră cântarul ca fiind cel mai mare inamic de pe faţa pământului. Au încercat toate dietele din lume, dar niciuna n-a dat rezultate.

Sunt oamenii aceia pentru care orice cură de slăbire începe de luni şi care abia aşteaptă să vină primăvara pentru a începe să mănânce numai verdeţuri.

Un singur lucru n-au ştiut până acum: că iarna se poate slăbi mult mai uşor decât credeau. Cel puţin la această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă germani. Şi nu după o lună, două, ci după 10 ani de studiu al efectului frigului asupra organismului.

"Frigul determină o necesitate crescută de căldură. Căldura se generează prin arderea caloriilor, rezervelor energetice ale organismului. Cele mai mari rezerve sunt în stratul de grăsime. Prin arderea grăsimilor pierdem şi în greutate", spune Dr. Ştefan Costescu, medic de familie, acupunctură.

Din păcate, teoria germană e teorie germană, adică precisă şi pe deplin argumentată, doar că nu se potriveşte şi în România. La noi iarna înseamnă Sărbători şi tot convoiul de sarmale, produse tradiţionale, cozonaci şi prăjituri de toate tipurile.

În schimb am putea să mâncăm la fel de sănătos iarna, ca şi în restul anotimpurilor. Nimeni nu spune că - odată ce termometrul arată puţine grade - trebuie să începem cu fripturile, cartofii prăjiţi şi maioneza.

La fel de important este şi cât şi în ce perioadă a zilei mâncăm. Specialiştii spun că alimentele mai bogate în calorii e bine să le mâncăm în prima parte a zilei. Precum şi atunci când ne ridicăm de la masă nu trebuie să fim sătui. Senzaţia de saţietate vine la 10-15 minute după primele înghiţituri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Frigul ne ajută să slăbim