Antena Meniu Search
x

Gimnastică pentru viitoarele mame

Unul dintre principalele motive pentru care unele femei amână momentul în care vor deveni mame este teama că-şi vor pierde silueta!

Vezi și

Unul dintre principalele motive pentru care unele femei amână momentul în care vor deveni mame este teama că-şi vor pierde silueta!

Această problemă poate fi eliminată foarte uşor, cu o condiţie: să facă gimnastică pe durata sarcinii. Iar cel mai simplu sport care poate fi făcut pe tot parcursul celor 9 luni este cel. de apă. Aqua-gym se numeşte, este foarte plăcut şi foarte puţin solicitant. În plus, mamele care fac gimnastică în apă îşi revin foarte repede la dimensiunile iniţiale. Este şi normal, având în vedere că, datorită faptului că fac sport în mod constant, nu vor depune atât de multe kilograme, precum femeile care nu se mişcă de pe canapea şi mănâncă pentru doi.

Irina este în a noua lună de sarcină şi aşteaptă să nască de la o zi la alta. Chiar şi aşa se mişcă în apă de parcă nu ar avea o burtică de gravidă aflată pe ultima sută de metri. Asta pentru că viitoarea mămică nu a renunţat să facă sport atunci când a aflat că e însărcinată şi a ales să facă aqua gym.

În primul trimestru de sarcină se începe cu exerciţii pentru spate pentru a întări lombarii şi pentru a evita hernia de disc, care este des întâlnită după sarcină. Pentru exerciţiile de forţă se folosesc nişte gantere de apă.

Datorită gimnasticii în apă, Irina are o siluetă de invidiat pentru o viitoare mamă.

În al doilea trimestru de sarcină, Irina deja se obişnuise cu efortul în apă, chiar dacă la unele exerciţii renunţase pentru că nu vroia să forţeze abdomenul. Dar cele mai simple exerciţii se fac în ultimele luni de sarcină. Atunci femeile sunt pregătite prin mişcare pentru marele eveniment.

O stare generală foarte bună fără dureri de spate, fără zile de oboseală. Mişcarea în apă ajută femeile însărcinate să nu se îngraşe excesiv şi să revină la greutatea iniţială după ce nasc.

Ne-am lămurit că mişcare este bună în timpul sarcinii, dar trebuie să reţineţi şi faptul că nu trebuie să faceţi aqua gym fără îndrumarea unui instructor şi acordul unui medic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Gimnastică pentru viitoarele mame