Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Greutatea acumulată în perioada sărbătorilor nu se pierde niciodată!

Potrivit unor studii, greutatea acumulată în perioada sărbătorilor nu se mai pierde niciodată, indiferent de eforturile făcute. Tocmai de aceea, în această perioadă de dezmăţ gastronomic, ar trebui să aveţi un nou cuvânt de ordine: moderaţie.

Vezi și

După perioada de post şi multe pregătiri de sărbători aşteptăm cu nerăbdare bucatele tradiţionale. Doar că acestea ne pot da peste cap bila, ficatul şi stomacul.

Bineînţeles, ne vom alege şi cu un surplus de greutate.

"Tradiţionalul meniu de Crăciun conţine alimente care pot însuma peste 5000 kcal intr-o zi. Un om normal, o femeie normală de greutate medie, 70 de kg, are nevoie de 2200 kcal pe zi în condiţiile în care nu face foarte mult efort, iar un bărbat are nevoie de 2500-2700", spune Ligya Alexandrescu, nutriţionist. 

Cei care fac sport în fiecare zi trebuie să fie atenţi şi la carbohidraţi. Una e să mănânci orez, cartofi şi paste când te antrenezi şi nu pui niciun gram, şi alta e când faci o pauză, fie ea şi de două săptămâni.

În perioadele când ne antrenăm în mod regulat, nu este nevoie să numărăm caloriile. Dar - de Sărbători - când nimeni n-are chef de mers la sală, e indicat să respectăm o oarecare dietă.

Totuşi, dacă sunteţi predispuşi îngrăşării, ar fi indicat să găsiţi o sală de sport care să fie deschisă şi în vacanţa de Sărbători. Nu trebuie să mergeţi zilnic. De două ori pe săptămână ar trebui să fie destul.

Pentru a ne asigura că vom rămâne în formă putem urma şi regula sportivilor de performanţă, adică „regula de 8%". Astfel, în perioada sărbătorilor, nu ai voie să pui mai mult de 8% din greutatea ta obişnuită. Iar pentru asta, trebuie să ne cântărim săptămânal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Greutatea acumulată în perioada sărbătorilor nu se pierde niciodată!