Antena Meniu Search
x

Special! Îngheţata a venit peste mări, din China

Unii asociază vara cu băutul de sucuri reci sau de bere, pe cine ştie ce terasă din oraş! Pentru alţii, vara înseamnă mormane de fructe de sezon

Vezi și

Unii asociază vara cu băutul de sucuri reci sau de bere, pe cine ştie ce terasă din oraş! Pentru alţii, vara înseamnă mormane de fructe de sezon. 

Vom face astăzi ocolul Pământului la scară mică, ce-i drept, păşind pe urmele inghetatei. Si chiar multi dintre voi v-ati fi asteptat sa incepem calatoria noastra din Italia, ei bine, nu! Inghetata s-a născut in China, acum mai bine de 2000 de ani. Era pregătită cu lapte, orez si diverse arome si era răcită in zăpadă.

Evident că desertul nu poate să lipsească nici acum din meniul restaurantelor chinezeşti. Dar să nu credeţi că bucătarii sunt dispuşi să vă dezvăluie secretele preparării îngheţatei lor.

Aparent, îngheţata italiană se poate prepara mult mai uşor. Nu este deloc aşa şi ne-o confirmă un om care prepară singur îngheţata pe care o vinde.

Îngheţata cu nuci sau cu scorţişoară este extrem de apreciată de turiştii sau bucureştenii care intră în această gelaterie cochetă. Putini stiu însă că pentru prima dată îngheţata pe meleagurile româneşti a fost degustată la curtea lui Constantin Brancoveanu.

La reşedinţa domnitorului exista un gheţariu săpat în pământ, de care se îngrijea în permanenţă un slujitor. Pentru că, în acele vremuri, îngheţata era o delicatesă la care oamenii de rând nu puteau decât să viseze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Special! Îngheţata a venit peste mări, din China