Antena Meniu Search
x

Special! Inteligența și dezavantajele ei

Acolo unde este prea multă inteligenţă, apar şi tot felul de probleme. Persoanele cu un IQ peste medie au o anumită rigiditate emoţională.

Vezi și

Acolo unde este prea multă inteligenţă, apar şi tot felul de probleme. Persoanele cu un IQ peste medie au o anumită rigiditate emoţională. Nu percep emoţiile la fel de intens, nu rezonează prea mult cu problemele celor din jur. 

La nivel mondial, IQ-ul standard se situează undeva pe la 100 de puncte. Iar cei care trec de 120 pot fi consideraţi ca având o inteligenţă peste medie. Doar că aceasta vine la pachet şi cu o serie de dezavantaje.

Iar aceste "anumite chestii" pot fi extreme. Dar nu numai stupefiantele sunt tentante. Ci şi alcoolul. O confirmă un om al cărui IQ este de 148 de puncte. Cum ar veni, un geniu.

Dependenţele de tot felul de substanţe, indiferent dacă este vorba despre nicotină, alcool sau droguri, sunt doar o parte din pericolele care îi pândesc pe oamenii cu inteligenţă peste medie. Există şi riscul ca o persoană cu un IQ considerabil să nu mai aibă repere reale.

De asemenea, oamenii foarte inteligenţi nu se pot incadra în spectrul persoanelor cu mare grad de sensibilitate. Dar nu e cazul să vă panicaţi. Căci IQ-ul te coboară, dar tot IQ-ul te ridică.

În România, există aproape 200 de oameni care sunt înregistraţi ca având inteligenţă peste medie. În acest timp, Bulgarii au 600 de persoane cu IQ remarcabil, iar ungurii - aproximativ 800.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Special! Inteligența și dezavantajele ei