Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Investiţii pentru vacanţă

Casele de vacanţă din Grecia, Spania şi chiar din Chile nu sunt atât de scumpe precum credeţi. Iar cu o mică investiţie, pot fi transformate în pensiuni

Vezi și

Casele de vacanţă din Grecia, Spania şi chiar din Chile nu sunt atât de scumpe precum credeţi. Iar cu o mică investiţie, pot fi transformate în pensiuni

Cele mai ispititoare sunt locuinţele în regim time sharing. Adică noi cumpărăm dreptul de proprietate pentru o perioadă de timp asupra unui imobil construit într-un cartier de case de vacanţă şi beneficiem de acea proprietate câteva luni pe an. Aşa că în loc să plătim câteva sute de mii de euro pentru un apartament sau pentru o casă, vom plăti poate şapte, opt, zece, 15.000 de euro şi vom avea propria casă de vacanţă.

Cu sume mult mai mari se vând apartamentele de vacanţă cu două camere pe Coasta de Azur. Preţurile încep aici undeva de la 120 - 150.000 de euro, dar vorbim de preţul de pornire pentru că cu cât apartamentul este mai mare, mai bine situat, are vedere la mare, cu atât preţurile urcă şi aici putem plăti chiar şi câteva milioane de euro pentru un apartament de câteva camere.

Cine nu-şi doreşte o casă de vacanţă, dar vrea să îşi deschidă propria pensiune peste hotare poate alege o vilă în Grecia sau Spania. Preţurile pleacă de la 60 - 70.000. În funcţie de numărul de camere, de poziţionarea lor şi de stadiul în care se află pot urca până la câteva sute de mii de euro.

Există şi opţiuni pentru cei care vor să trăiască visul american. Dacă ne dorim o casă în Miami, am putea avea o locuinţă pe pământ cu palmieri, cu o mică piscină şi cu o curte. Undeva de la un 200 - 250.000 de euro. Pot fi şi preţuri mai mici pentru locuinţe mai vechi amplasate în zone mai puţin ispititoare din punctul de vedere al oamenilor cu bani.

Cei care nu se mulţumesc doar cu un apartament de vacanţă şi vor să înceapă o afacere cu bani mai puţini într-o ţară îndepărtată pot alege Chile. Acolo - cu doar 50.000 de euro - îţi poţi cumpăra o vilă, plus hectarele de teren care o înconjoară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Investiţii pentru vacanţă