Antena Meniu Search
x

Special! Machiajul Cleopatrei

Băi în lapte de măgăriţă, masaje cu uleiuri parfumate, unghii vopsite, păr mătăsos şi un machiaj senzaţional! Cum să nu fi picat marii bărbaţi ai Romei în mrejele Cleopatrei?

Vezi și

Băi în lapte de măgăriţă, masaje cu uleiuri parfumate, unghii vopsite, păr mătăsos şi un machiaj senzaţional! Cum să nu fi picat marii bărbaţi ai Romei în mrejele Cleopatrei?

Interesant este că multe dintre secretele ei de frumuseţe s-au păstrat de-a lungul secolelor. Stilul de machiaj a fost, însă, demult uitat. Cum se machia, de fapt, Cleopatra? Cu foarte mult verde.

Orice machiaj, istoric sau nu, trebuie să înceapă cu aplicarea unei baze pe pleoape, pentru ca fardurile să rămână la locul lor. Începeţi machiajul ochilor cu un fard verde. Poate vi se pare o nuanţă oribilă, dar era la modă în Egiptul Antic, aşa că nu mai comentaţi şi coloraţi. Fardul nu se aplică doar pe pleoape. Întindeţi-l până sub sprâncene. Luaţi, apoi, un dermatograf negru şi începeţi să conturaţi pleoapa inferioară.

După ce aţi creat conturul cu dermatograf, umpleţi-l cu tuş de ochi. După care ocupaţi-vă de pleoapele superioare, care trebuie şi ele conturate. Definiţi-vă sprâncenele tot cu tuş de ochi. Aplicaţi genele false, pentru că un astfel de machiaj impune folosirea lor.

Acum ocupaţi-vă de ten şi începeţi cu un corector. Aplicaţi fondul de ten cu ajutorul pensulei speciale. Coloraţi pomeţii cu un fard în nuanţa piersicii.

Conturaţi buzele cu un creion cât se poate de roşu. Umpleţi conturul cu un ruj lichid. Dacă vi se pare că rujul este prea deschis, accentuaţi-i nuanţa cu unul mai închis. Finalizaţi aspectul egiptean cu ajutorul unei peruci negre şi aplicaţi accesorii inspirate de moda vremii.

Aşadar, data viitoare când veţi fi invitate la un bal mascat şi vă veţi costuma în Cleopatra, veţi şti precis cum trebuie să arătaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! Machiajul Cleopatrei