Antena Meniu Search
x

Special! Părinții-detectivi nu sunt cool

Părinţii trebuie să fie cei mai buni prieteni ai copilului. Dacă reuşesc această performanţă, în familie nu vor mai exista secrete. Copilul le va povesti absolut tot, le va cere sfatul şi nu va ezita să-şi aducă prietenii acasă, pentru ca mama şi tata să-i cunoască.

Vezi și

 Ce se întâmplă, însă, dacă relaţia părinţi-copil nu este atât de puternică? Adulţii au învăţat reţeta: contul pe site-urile de socializare. Şi uite-aşa, site-urile de socializare s-au umplut de părinţi. Şi nu neapărat de părinţi care îşi folosesc numele real.

Să spunem că supravegherea nu ar fi chiar o catastrofă. Uneori, însă, părinţii simt nevoia să intervină. O reacţie care poate fi încadrată, fără nicio urmă de îndoială, în categoria "Aşa nu!"

Aparent, nici adolescenţii români nu sunt foarte încântaţi să-şi aibă părinţii pe lista de prieteni pe Facebook. Specialiştii au sfaturi şi pentru părinţii prea expansivi.

Sunt însă şi părinţi care au reuşit să se apropie de copiii lor fără ca aceştia să se simtă controlaţi. Denisa Ţicu, cea care ne prezintă în fiecare zi, vremea, este o mamă de nota zece. O notă primită chiar de la fiicele ei.

Desigur, şi Denisa s-a lovit de situaţii când părerea ei a fost diferită de cea a Andreei, însă e conştientă că mustrările nu se fac în public, pe pagina unui site de socializare.

Reţeta Denisei este aplicată şi de alţi părinţi care - la rândul lor - au câştigat încrederea nelimitată a copiilor lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! Părinții-detectivi nu sunt cool