Antena Meniu Search
x

Special! Pisica neagră n-are nicio vină

Nu ştiu dacă cineva este capabil să determine perioada exactă în care omul a devenit superstiţios, dar cred că ar trebui să caute cu multe milenii în urmă

Vezi și

Nu ştiu dacă cineva este capabil să determine perioada exactă în care omul a devenit superstiţios, dar cred că ar trebui să caute cu multe milenii în urmă

Mai precis, atunci când omului a început să-i fie frică de fenomenele naturii şi a început să caute tot felul de metode de a se proteja. Doar că de atunci, temerile ni s-au înmulţit. Acum nu ne mai temem că un zeu neprietenos o să ne trântească un fulger fix în faţă. Acum avem probleme cu banii sau cu norocul. Şi atunci au apărut pisicile negre, oglinzile care se sparg, scările pe sub care nu trebuie să trecem şi tot aşa. Şi să nu uităm că mâine e Boboteaza, deci urmează iar o noapte plină de superstiţii.

Nu există reguli generale atunci când vine vorba despre superstiţii. Unii oameni cred în ele, alţii le consideră cele mai mari tâmpenii. Iar românii nu fac excepţie.

Psihologii au o explicaţie pentru toate superstiţiile din lume. Mintea umană își dorește să își explice orice. Are această nevoie de siguranță, de a-și mări siguranța. Și atunci caută niște corelații care nu sunt neapărat verificate. De aceeaşi părere sunt şi românii pentru care superstiţiile sunt nişte aiureli.

Dar să nu uităm că mâine este Bobotează şi - potrivit tradiţiei - fetele care vor să-şi viseze viitorii soţi trebuie să-şi pună busuioc sub pernă. Puţin probabil ca fetele care ignoră obiceiurile de Bobotează să rămână nemăritate. În plus, faţă de cele care insistă să ştie cum le va arăta soţul, vor avea şansa să trăiască o dragoste la prima vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Special! Pisica neagră n-are nicio vină