Antena Meniu Search
x

Special! Plimbare pe Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc nu poate să te lase indiferent. Chinezilor le inspiră un sentiment de respect amestecat cu teamă, în timp ce turiştii străini sunt încântaţi de imensitatea din faţa ochilor.

Vezi și

 Cu toate că este cea mai lungă construcţie făcută de mână de om, pe pământ, faptul că Zidul Chinezesc poate fi văzut pur şi simplu din spaţiu, este doar un mit. Este pus la îndoială chiar şi faptul că zidul ar putea fi văzut şi de la o distanţă mai mică decât de pe lună. Chiar şi aşa, nu putem nega mărimea acestuia.

Zidul a fost construit pentru a proteja ţara de invazia de mongoli şi nomazi. Primele cărămizi s-au pus înainte cu mai bine de 2.000 de ani în urma, în jurul anului 221 Î.H. Turiştii au însă acces la secţiunile construite în timpul dinastiei Ming.

Un alt mit care se vehiculează este faptul că Marele Zid este continuu. În realitate însă, acesta este întrerupt pe alocuri. În anul 2004, aproape 42 de milioane de turişti au vizitat Marele Zid Chinezesc.

O construcţie care impresioneaza pe oricine, dar în spatele caruia se ascund multe parţi negre. Marele Zid mai este cunoscut drept "Cel mai lung cimitir de pe Pământ". Se spune că acolo au murit - de oboseală sau de foame - mai mult de un milion de muncitori. Ţărani, soldaţi şi prizonieri de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Special! Plimbare pe Marele Zid Chinezesc