Antena Meniu Search
x

Special! Podul Minciunilor, o pagină de istorie

Dacă românii ar fi fost austrieci, poate că în Munţii Carpaţi se putea schia şi vara. Dacă românii ar fi fost francezi, poate că Parisul ar fi fost Micul Bucureşti. N-a fost să fie. Cu toate astea, românii au şi ei un oraş pe care orice ţară şi l-ar dori pe hartă. Sibiul.

Vezi și

Bine aţi venit în oraşul Sibiu din India. Dacă vi se pare că seamănă cu Sibiul românesc, aşa este. Dar Sibiul indian este mult mai colorat. Şi mai promovat. De asta se ocupă nimeni altul decât cel mai cunoscut actor de la Bollywood - Salman Kahn.

A filmat pe Podul Minciunilor. Un pod al sentimentelor amăgitoare şi al iubirilor interzise. Indienii ar da orice să fie al lor. Din fericire, este al nostru. Şi doar al nostru. Cu tot cu legende.

Dacă spui o minciună aici pe pod, podul scârţâie şi riscă să se prăbuşească.

Foarte puţini ştiu că acest loc era vestit pentru minciunile sale chiar înainte ca podul să fi fost construit. În urmă cu trei secole, zona era plină de negustori care ar fi spus orice să-şi vândă marfa. Podul propriu-zis a fost construit mult mai târziu.

Este al doilea pod de acest fel construit în Europa. Nu era construit pe piloni aşa că inginerii i-au spus "pod culcat" sau Liegenbruke - în germană.

Problema e că Liegenbruke mai înseamnă ceva în limba lui Nietzsche - Podul Minciunilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Special! Podul Minciunilor, o pagină de istorie