Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Special! Rețetă de maia ca pe vremuri pentru pâini de legendă

Pe vremuri, pâinea era un aliment de bază. Pentru a o face, strămoşii noştri foloseau un ingredient minune, foarte sănătos, la care adăugau apă, făină integrală şi sare. Românii îi spun plămădea, drojdie sălbatică sau maia. Între timp acest produs a fost detronat de drojdia comercială.

de Redactia Observator

la 25.09.2015 , 20:28

Pe vremuri, pâinea era un aliment de bază. Pentru a o face, strămoşii noştri foloseau un ingredient minune, foarte sănătos, la care adăugau apă, făină integrală şi sare. Românii îi spun plămădea, drojdie sălbatică sau maia. Între timp acest produs a fost detronat de drojdia comercială. 

Între timp acest produs a fost detronat de drojdia comercială, doar pentru că aluatul creşte mai repede şi nu îţi dă prea multă bătaie de cap. O găseşti gata făcută şi nu trebuie să stai să o cultivi şi să-i acorzi un tratament special, ca în cazul unei drojdii de tip maia. Dar dacă vreţi o pâine sănătoasă, care nici nu îngraşă, ar fi bine să vă întoarceţi puţin în timp.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri sociale » Special! Rețetă de maia ca pe vremuri pentru pâini de legendă