Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Shopping impulsiv, pasiune nesănătoasă

Foarte multe femei nu reuşesc să reziste ispitei din magazinele de haine sau pantofi, chiar produsele le-ar destabiliza financiar.

Vezi și

Foarte multe femei nu reuşesc să reziste ispitei din magazinele de haine sau pantofi, chiar produsele le-ar destabiliza financiar. Psihologii au dat şi un nume acestui lucru: shopping impulsiv.

Fiecare femeie visează să aibă un dressing imens, numai cu haine în tendinţe. În aceste condiţii, este evident că shoppingul rămâne una dintre cele mai mari pasiuni ale doamnelor şi domnişoarelor.

Aşadar shoppingul este ceva obişnuit, mai ales că poate fi distractiv şi relaxant. Dar nevoia constantă de ne înnoi garderoba şi, prin urmare, shoppingul impulsiv ascund probleme la care nici nu ne-am gândi.

Sigur că unul dintre motivele pentru care dăm atât de mulţi bani pe haine şi accesorii este legat de felul în care ne percep ceilalţi. Nu degeaba se spune că prima impresie contează. Totuşi, specialiştii ne asigură că nu haina face pe om.

Probleme pe care le ignorăm sau pe care le rezolvăm tot prin shopping impulsiv. Pentru a evita asemenea situaţii, înainte de a cumpăra acea rochie roşie care ni se pare că ne prinde de minune sau acea geantă pe care am văzut-o şi la colega de birou, ar fi bine să ne întrebăm dacă într-adevăr investiţia merită făcută.

Şi merită să ne gândim bine înainte, pentru că dacă reuşim să ne abţinem de la a face cumpărături inutile, evităm şi să rămânem cu portofelul gol, dar şi să ne aglomerăm dulapul fără rost.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Shopping impulsiv, pasiune nesănătoasă