Special! Tinereţea stă în caloriile bune
După ani întregi în care am fost hipnotizaţi de hamburgeri, cartofi prăjiţi, shaorma şi alte bombe calorice, a venit momentul să ne reorientăm. Mulţi români cumpără deja numai produse BIO, chiar dacă asta înseamnă o cheltuială suplimentară.
Iar acest lucru nu înseamnă nici pe departe snobism, ci dorinţa de a fi cât mai sănătoşi. În plus, acest tip de oameni ştiu diferenţa dintre caloriile bune şi caloriile rele.
Mulţi oameni au, însă, probleme de greutate. Au tendinţa să mănânce foarte puţin şi fac întotdeauna cele mai bune alegeri de meniu.
Care sunt alimentele care furnizează calorii rele? Lista e destul de lungă şi începe, evident, cu zahărul rafinat alb. Urmează apoi zahărul rafinat alb, glucoza, fructoza, grăsimile rafinate şi artificiale, alcoolul, alimentele industriale care combină făina albă cu grăsimi rafinate de origine animală sau vegetală, snaks-uri, chipsuri, produse de patiserie, cofetărie, băuturi răcoritoare, conserve de legume şi carne, junk food.
Este însă important de spus că dacă nu vă puteţi totuşi lipsi de carne, alegeţi varianta cu mai puţin colesterol. Iar asta înseamnă carne albă de pasăre.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰