Antena Meniu Search
x

Special! Un SECRET INCREDIBIL se ascunde în spatele acestor munți CIUDAȚI din România!

Magia şi fantasticul au făcut dintotdeauna parte din folclorul nostru popular! Basmele bătrâneşti abundă în elemente ireale. Prinţi, zâne, zmei, balauri sau uriaşi, cu toţii sunt prezenţi în poveştile noastre

Vezi și

Magia şi fantasticul au făcut dintotdeauna parte din folclorul nostru popular! Basmele bătrâneşti abundă în elemente ireale. Prinţi, zâne, zmei, balauri sau uriaşi, cu toţii sunt prezenţi în poveştile noastre.

E ceva nelumesc în acest peisaj din Munţii Metaliferi. Valul uriaş de piatră, format din sute de coloane uriaşe, tăiate aproape hexagonal, pare aşezat acolo. Ca într-o sculptură abstractă pe care nu o înţelegem încă. O simetrie bizară.

Povestea Detunatelor, aşa cum sunt numite aceste stânci, îşi pierde începutul în negura timpului. Bătrânii de azi le ştiu acolo dintotdeauna, la fel ca străbunii lor, care au moştenit, la rândul lor, poveştile fantastice. Există zeci de variante ale legendei. Dar toate au la bază acelaşi element. O iubire interzisă.

Dar tatăl său, conducătorul uriaşilor, nu a acceptat iubirea fiului său. Şi le-ar fi ordonat supuşilor să meargă în munte şi să-i aducă pe feciorul înapoi.

O altă variantă a legendei pune naşterea stâncilor pe seama finalului tragic al poveştii de iubire. Într-un mod nemaiîntâlnit, legenda locului şi varianta ştiinţifică se aseamănă. Focul chiar a stat la baza formării Detunatelor. Dar nu un foc magic. Ci unul pământean. De fapt, subpământean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Special! Un SECRET INCREDIBIL se ascunde în spatele acestor munți CIUDAȚI din România!