Antena Meniu Search
x

Aparatura de top a spitalului din Tg. Jiu e nefolosită şi nu-i ajută pe pacienţi dintr-un motiv halucinant

Aparatură performantă, nefolosită de ani buni! Aceasta este situaţia reclamată de mai mulţi medici de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu.

Vezi și

Aparatură performantă, nefolosită de ani buni! Aceasta este situaţia reclamată de mai mulţi medici de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu. În timp ce conducerea face comisii ca să vadă ce are în inventar, pacienţii sunt trimişi la privat să plătească analize pe care medicii de aici nu ştiu să le facă.

Amenajare modernă şi aparatură performantă. Sunt facilităţile pe care policlinica ce ţine de Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu le are de acum 10 ani, când a fost renovată cu fonduri europene. Aparatele adună însă praf. Medicii nu au fost instruiţi să le folosească. 

Un astfel de aparat este cel de audiometrie. De rezultatele pe care le dă depind certificatele de handicap sau de pensionare ale pacienţilor. Certificate care nu pot fi luate din spitalul de stat.

Un motiv pentru care nimeni nu a fost instruit să folosească aparatura este că medicii nu se aleg cu bani din acest lucru. O spune chiar fostul director al spitalului.

Între timp, pacienţii sunt nevoiţi să obţină analizele de la privat. O audiometrie, de exemplu, costă 70 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Aparatura de top a spitalului din Tg. Jiu e nefolosită şi nu-i ajută pe pacienţi dintr-un motiv halucinant