Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mai multe spitale din România, ținta unor atacuri cibernetice destructurate de autorități

Mai multe spitale din România au fost ținta unor atacuri cibernetice. Operaţiunea "Pentaguard" viza blocarea întregului sistem sanitar, însă a fost oprită la timp de procurorii DIICOT şi de ofiţerii SRI.

de Corina Matlinschi

la 15.05.2020 , 23:08

  • Atacurile, puse la cale de patru hackeri.
  • Au fost vizate în special DSP Tulcea și DSP Constanța.

Cei patru hackeri au reușit să comită atacuri asupra a două instituții publice din domeniul sănătății, DSP Tulcea și DSP Constanța. Vorbim despre atacuri minore prin care modificau conținuturile de pe site-urile instituțiilor sau furau date. 

Aici au și intrat procurorii DIICOT pe fir și au aflat că cei patru hackeri din România şi din Republica Moldova planificau un atac informatic asupra mai multor spitale de la noi din ţară, ca formă de protest pentru instituirea stării de urgență, spun surse din anchetă. 

Hackerii plănuiau să trimită email-ul către spitale sub forma unor fişiere ce aparent proveneau de la autorităţi guvernamentale care să facă referire la amenințarea covid 19. 

Vezi și

Dacă cei din spital deschideau email-ul, atunci întregul sistem ar fi fost blocat și ar fi avut acces la informații confidențiale ale pacienților, istoric medical și tratament administrat.

Există riscul declanșării unei crize grave în sistemul medical, în plină luptă cu noul coronavirus. Astăzi, procurorii DIICOT au făcut trei percheziții, una dintre ele în Republica Moldova, la liderul grupării. 

Cu toții au fost reținuți și au acum dosar penal.

Corina Matlinschi Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Mai multe spitale din România, ținta unor atacuri cibernetice destructurate de autorități