Antena Meniu Search
x

România e în carantină! Elevii fără aviz epidemiologic au fost trimişi acasă, în prima zi de şcoală

Gripa a ucis în doar trei săptămâni 22 de oameni! Spitalele intră rând pe rând în carantină, medicii nu mai fac faţă asaltului de pacienţi.

Vezi și

Gripa a ucis în doar trei săptămâni 22 de oameni! Spitalele intră rând pe rând în carantină, medicii nu mai fac faţă asaltului de pacienţi, iar alarma s-a dat şi în şcoli şi grădiniţe! Copiii care au reînceput orele au fost întâmpinaţi de medici şi de asistente. 

Prima zi de şcoală, după vacanţă, a început cu un consult medical. Un filtru de care au trecut doar copiii cu aviz epidemiologic. Cei fără, au fost trimişi acasă. De teamă că pot purta virusuri care ar pune în pericol toţi colegii. 

Alarma s-a dat după ce mai multe focare de gripă au izbucnit în toată ţara. 22 de oameni au murit deja. În ultimele două zile, numai la Spitalul Victor-Babeş din Capitală s-au prezentat 400 de persoane cu afecţiuni respiratorii. 70 sunt internate acum cu gripă, iar medicii fac eforturi să ţină epidemia sub control. 

Această mamă a venit tocmai din Ploieşti, după ce starea copilului s-a agravat: "La fiecare consult acolo, am ajuns de urgenţă la Bucureşti, după tratamentele medicilor din Ploieşti. O dată ce i s-a administrat 5 zile antibiotic şi tot nu i-a trecut şi persistă tuse, cred că este gripă."

Pe acelaşi subiect

În prezent nu mai este niciun loc liber în secţiile de boli infecţioase din Bucureşti. Şi la Institutul Matei Balş din Capitală secţiile sunt pline de pacienţi, astfel că medicii nu mai pot primi din ţară decât cazurile extrem de grave.

Niciunul dintre cei ucişi de gripă nu era vaccinat, iar rata de imunizare rămâne în continuare scăzută.

Principalele focare sunt acum în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa, dar au început să apară primele decese şi în vestul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » România e în carantină! Elevii fără aviz epidemiologic au fost trimişi acasă, în prima zi de şcoală