Antena Meniu Search
x

Video Spulberată pe trotuar, la un pas de tragedie: "Dacă era un copil de 5-10 ani, mă întreb cum scăpa"

Sunt rapide, ieftine dar în acelaşi timp şi periculoase. O tânără din Bucureşti, care mergea pe trotuar, a fost spulberată de un bărbat cu o trotinetă electrică şi a ajuns în stare gravă la spital. Deşi legislaţia spune că locul acestui mijloc de transport e pe benzile special amenajate sau pe şosea, posesorii de trotinete circulă fără probleme cu ele pe trotuare.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 27.06.2021, 19:51

Vezi și

Cine crede că trotineta electrică e un mijloc de transport inofensiv, ar trebui să se gândească de două ori. A simţit-o pe pielea ei o tânără de 20 de ani din Capitală. 

"Spulberată pe trotuarul extrem de lat, în dreptul semaforului de pe Tineretului, de un tânăr cu o trotinetă electrică performantă, ce avea X km/h (mulţi în orice caz). Dacă era un copil de 5-10 ani, mă întreb cum scăpa".

A scris mama victimei pe Facebook.

Alexandra Marin - reporter Observator: "Fata se întorcea de la alergat, împreună cu mama ei. Imediat după ce a ieşit din parc, o trotinetă care circula tot pe trotuar a izbit-o din plin. Fata a suferit lovituri grave în zona capului şi a fost trimisă de urgenţă la spital".

Pe acelaşi subiect

Femeia a adăugat că s-a speriat pentru că, vreme de câteva minute, fata ei nu a mai ştiut ce zi este. De altfel, medicii de la Spitalul "Bagdasar Arseni" i-au făcut radiografii şi un computer tomograf la cap dar pentru că analizele nu au arătat nimic anormal, au decis că poate primi îngrijiri medicale la domiciliu. Bărbatul vinovat este acum cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă. Mama fetei nu este singurul părinte care consideră că trotinetele electrice nu au ce căuta pe trotuar. 

La un pas de tragedie pe trotuar

"Trotuarul e pentru mers pietonal, nu au ce căuta nici trotinete, nici biciclete sau alte feluri de vehicule, din punctul meu de vedere. E foarte periculos, sunt pentru mersul pe carosabil, în spaţii amenajate, unde stăm prost". "Da, pentru cei mici e mai periculos. Nu ştiu, mare grijă, atât", spun trecătorii. 

În acest moment, legislaţia spune pe unde pot circula trotinetele, dar nu spune clar că pe trotuar nu au voie. 

Claudiu Costea - purt. de cuv. Brigada Rutieră: "Cu trotineta sau cu bicicleta ne vom deplasa pe pista pentru biciclete. E vital, acolo unde există, să facem lucrul acesta. Este chiar obligatoriu, însă sunt zone din Capitală unde nu avem pistă pentru biciclete, aşadar, conducătorii de trotinete, respectiv de biciclete se vor deplasa pe partea carosabilă".

Doar în ultimii trei ani, în rapoartele poliţiei au fost consemnate aproape 200 de accidente în care au fost implicate trotinete. Marea problemă este că toate au fost accidente grave.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Spulberată pe trotuar, la un pas de tragedie: "Dacă era un copil de 5-10 ani, mă întreb cum scăpa"