Antena Meniu Search
x

Stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea a fost trimisă în judecată

Înainte de judecata divină, stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea a fost trimisă în judecată aici, pe pământ. Este suspectă de evaziune

Vezi și

Înainte de judecata divină, stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea a fost trimisă în judecată aici, pe pământ. Este suspectă de evaziune

Procurorii spun că Maria Bădilă, cunoscută sub numele de Maica Mina, ar fi spălat printr-un cont al mănăstirii aproape 1 milion de lei proveniţi de la un cunoscut producător şi distribuitor de medicamente.

Stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci a fost trimisă în judecată de către procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani. Asta după ce s-a descoperit că printr-un cont fictiv al mănăstirii ar fi trecut aproape un milion de lei, bani care ar fi reprezentat sponsorizări fictive din partea unui cunoscut producător de medicamente, dar şi comisionul de 14 la sută al stareţei.

De-a lungul anchetei începute în 2012, ofiţerii au descoperit că agenţii sucursalei din Mureş a producătorului de medicamente recompensau medicii care trimiteau pacienţii la farmaciile firmei, plătindu-i "la negru", printr-un circuit financiar nelegal care trecea şi pe la mânăstire. Ca să poată justifica plăţile, producătorul de medicamente sponsoriza periodic Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea cu bani care erau viraţi ulterior în conturile unor salariaţi de încredere ai firmei sub diverse pretexte.

Stareţa este cercetată în libertate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea a fost trimisă în judecată