Antena Meniu Search
x

Bani de la stat pentru lucrări deja finalizate. Primar din Gorj: "E ca o glumă"

Situaţie tragi-comică în mai multe localităţi din Gorj. Mai mulţi primari au fost anunţaţi printr-o hârtie de la Bucureşti că vor primi fonduri de la guvern pentru mai multe proiecte. Toate bune şi frumoase până acum. Absurd este că unele lucrări din ordinul scris al Ministerului Dezvoltării, vechi şi de 5 ani, au fost deja realizate de edili, cu bani din alte surse, aşa cum s-au descurcat fiecare.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 01:40

Vezi și
  • Banii, alocați de Executiv după ani întregi
  • Primarii au finalizat deja unele proiecte

Primarii mai multor localităţi din Gorj au fost anunţaţi, printr-un ordin al Ministerului Dezvoltării, că vor primi bani pentru realizarea a 600 de proiecte considerate urgente. Doar că pe lista investiţiilor erau trecute şi proiecte deja finalizate. Unele, chiar de acum şase ani. Spre exemplu, un drum din localitatea Bălăneşti.

Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălăneşti - De pe bugetul local îmi era imposibil să fac această investiţie. E ca o glumă. Nu se poate să spui că sunt bani solicitaţi, că ţi se acordă din nou bani pentru o investiţie care este deja finalizată în proporţie de 95% sau alte investiţii din alte localităţi, unde sunt finalizate şi chiar recepţionate.​

Socoteala de pe hârtie nu s-a potrivit cu realitatea nici în comuna Turburea din Gorj.

De mai bine de 30 de ani, Primăria Turburea caută soluţii să reabiliteze un castel, monument istoric şi simbol al localităţii. Ultima cerere pe care a depus-o la Ministerul Dezvoltării a fost în urmă cu 5 ani, dar până acum nu a primit niciun răspuns. Aşa că, în 2016, a cedat obiectivul Mitropoliei Olteniei.

De atunci, Mitropolia a investit în jur de 12 milioane de euro în monument.

Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea - Se face o mânăstire, în centrul acela, o biserică de o mie de persoane. În jurul bisericii, vine o sală de sport

Doar că vestea marelui proiect nu a ajuns până la Minister. Primarul a primit abia acum răspuns la cererea depusă în urmă cu câţiva ani.

Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea - Acum e de prisos treaba asta. Eu cred că sunt aşa înainte de campania electorală, e o chestie cu iz electoral. Alţi prieteni de-ai mei, primari, pe care i-am întrebat, mi-au zis: Bă, Nelule, păi eu am şi terminat drumul ăla, eu​ am şi terminat la biserica aceea pe anumite fonduri pe care le-au luat. Fonduri europene, pe orice.

Contactat de echipa Observator, ministrul Dezvoltării nu a putut lămuri situaţia.

Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării - Faceţi o solicitare şi vă răspund cu mare drag. Noi suntem foarte deschişi în a vă comunica tot ceea ce avem de făcut. 

În schimb, astăzi, primarilor din Gorj li s-a transmis printr-un comunicat că lista este doar o actualizare a uneia care datează din 2016, dar de pe care nu au fost şterse obiectivele deja realizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bani de la stat pentru lucrări deja finalizate. Primar din Gorj: "E ca o glumă"