Antena Meniu Search
x

Statul şterge datoriile mamelor şi pensionarilor

Ziua şi amnistia! Amnistia fiscală! A venit rândul mamelor să scape de datoriile către stat.

Vezi și

 Ziua şi amnistia! Amnistia fiscală! A venit rândul mamelor să scape de datoriile către stat. Asta după decizia Guvernului de a scuti pensionarii de la restituirea sumelor necuvenite dar încasate din vina unor funcţionari. 12 mii de mame care au primit indemnizaţii de creştere ale copiilor dar au şi lucrat în paralel, pot răsufla uşurate. Nu mai trebuie să restituie banii statului.

În ce priveşte cele 12.460 de mămici pentru care s-au constituit debite de returnare a unor debite din indemnizatia de creştere a copilului, acestea vor fi amnistiate fiscal. Proiectul normativ va fi supus aprobării în şedinta de Guvern din 20 august.

O dată intrată în vigoare legea, viitoarele mămici vor putea obţine, pe lângă indemnizaţia de creştere a copilului, şi venituri suplimentare de până la 1.500 de lei anual. Şi pensionarii care trebuiau să returneze statului o parte din banii încasaţi ilegal, au fost iertaţi. Fiscal sunt amnistiaţi inclusiv pensionarii care au depus dosare false pentru pensionare. Penal ei vor răspunde, în continuare în faţa legii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Statul şterge datoriile mamelor şi pensionarilor