Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Stavridul, calcanul și hamsia, vedetele cherhanalelor

Soarele s-a lăsat aşteptat, astăzi, pe litoral, aşa că toate drumurile au dus spre cherhanale. Turiştii vor să mănânce peşte abia adus din mare. Şi pentru a fi siguri că e proaspăt, comandă "marfă" de sezon. E vremea stavridului, a calcanului şi a hamsiei.

de Redactia Observator

la 10.07.2019 , 22:17

Soarele s-a lăsat aşteptat, astăzi, pe litoral, aşa că toate drumurile au dus spre cherhanale. Turiştii vor să mănânce peşte abia adus din mare. Şi pentru a fi siguri că e proaspăt, comandă "marfă" de sezon. E vremea stavridului, a calcanului şi a hamsiei.

Aşa arată doar o mică parte din captura unor pescari. A fost o zi bună. S-au întors din larg cu plasele pline cu barbun, hamsie şi guvid. 

Înainte de a ajunge în farfuriile turiştilor, peştele proaspăt prins este curăţat şi sortat în bucătăriile cherhanalelor. 

Vezi și

Pe lângă scorpia de mare, sunt preferaţi pentru ciorbă şi peştii cei mai mici, ca scrumbia, barbunul sau guvidul. Comenzi să fie, spun cei cu afaceri pe litoral. Peşte este din belşug. Marfa adusă astăzi de pescari la această cherhana, de exemplu, este păstrată într-o cameră firgorifică. 

Şi vara aceasta, fructele de mare, calcanul şi hamsia sunt cele mai căutate. Doar este sezonul lor. 

O porţie de stavrid costă 23 de lei, în timp ce una de calcan ajunge şi la 85 de lei. Pentru unii turişti, marea nu se compară cu ispita din farfurie. 

Dacă în ultima perioadă a cam lipsit de pe litoral, acum hamsia românească e din nou la mare căutare. Gândiţi-vă că doar la această cherhana se vând undeva la 50 de kilograme de hamsie.

25 de lei costă o porţie de hamsie cu mămăligă şi usturoi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri sociale » Stavridul, calcanul și hamsia, vedetele cherhanalelor