Antena Meniu Search
x

Steaua risca sa fie data afara din Liga Campionilor

"Valiza" a devenit o adevarata cutie a Pandorei. Lui Gigi Becali, ar putea sa-i aduca un bonus la pedeapsa, iar echipei Steaua un loc in liga a doua

Vezi și

Dupa ce Instanta Suprema va motiva condamnarea fiantatorului, la trei ani de inchisoare, cazul va fi redeschis de instantele sportive. Cea mai indragita echipa din Romania ar putea fi retrogradata in divizia secunda si exclusa din cupele europene.

Cel de-al 24-lea titlu de campioana ar putea fi ultimul motiv de bucurie pentru Steaua. Dosarul Valiza se redeschide la FRF. Situatia Stelei dupa noua condamnare a lui Gigi Becali e ca un carbune incins pentru greii din fotbal.

UEFA da semne ca eliminarea Stelei din Europa e doar o chestiune de timp. Iar excluderea poate fi mai mare decat pedeapsa lui Becali: cinci ani. "UEFA va analiza cazul, dar nu va pot spune acum daca vor formula sau nu sanctiuni suplimentare", a declarat un reprezentant UEFA. Ce nu spun inca oficialii europeni, spune regulamentul: "Un club nu va putea participa in Champions League in cazul in care a fost implicat direct sau indirect in orice activitate care vizeaza aranjarea sau influentarea rezultatului unui meci la nivel national sau international".

Pedeapsa de la UEFA va insemna falimentul unei afaceri de succes. Pe langa ce va urma, cei un milion si sapte sute de mii de euro pierduti de Becali in dosarul Valiza, vor parea doar bani de buzunar.

Eliminarea din Europa va fi un dezastru pentru bugetul echipei Steaua. Ros-albastri vor pierde toti banii care veneau de la UEFA: prime de participare, drepturi TV, bilete vandute, incasari din publicitate. In total 31 de milioane de euro, doar anul acesta.

Daca va fi eliminata din Europa, planurile de viitor ale Stelei se prabusesc. Echipa ar putea fi parasita de antrenor, iar singura sursa de finantare ar ramane vanzarea jucatorilor. Daca tine la pret, Becali are nevoie de ajutor. Stelistii ar trebui sa joace cu Nationala, ca sa fie vazuti afara si sa-si pastreze cota. Niciunul nu a fost insa chemat pentru meciul cu Trinidat Tobago. Semn ca, deocamdata, selectionerul Victor Piturca le-a intors spatele ros-albastrilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Steaua risca sa fie data afara din Liga Campionilor