Antena Meniu Search
x

Video Străzile cu nume de daci le dau bătăi de cap locuitorilor unei comune din Gorj: ''Nu ne ține de cald treaba asta''

Cine nu învaţă istorie la şcoală o poate face pe străzile unei localităţi din Gorj. Toate numele drumurilor din Polovragi sunt de inspiraţie dacică. Doar că ideea primarului îi cam ameţeşte pe oamenii de acolo.

de Redactia Observator

la 23.07.2021, 21:54

Vezi și

Istoria din cărţi a fost scoasă în stradă de autorităţile din Polovragi. Cum oamenii locurilor se mândresc că acolo ar fi trăit Zamolxe, zeul dacilor, primarul s-a conformat şi a schimbat numele străzilor. Ca să se potrivească totul cu legendele. 

Gheorghe Epure, primar Polovragi: Am zis să trebuie să reîntregim, să aducem în prezent și să ținem cont de rădăcinile noastre de daci. Ne-a venit ideea denumirii străzilor după regii și preoții daci.

Localnicii nu sunt la fel de încântaţi de noile nume

Zis şi făcut. Însă dacă edilul e foarte încântat de realizarea lui, localnicii au probleme cu identificarea străzilor chiar şi la doi ani de la schimbare. Iar unii le spun tot cum erau pe vremuri.

Pe acelaşi subiect

''Strada asta cum se numește? Ia să vedem!

Drumul lui Bureabiștea, Burabiștea.

Este Burebista!

Asa-i zice?''

''Sunt puse pe acolo. Noi dacă nu ne ducem să ne uităm ce scrie. Aici e strada Carelor, pe dungă. Nu ne ține de cald treaba asta.''

''Hai să vedem ce denumirea i-a dat, nici eu nu știu. Au schimbat la plăcuțe.''

Iar oamenii care au făcut istoria locului, al căror nume ar trebui să aducă mai mulţi turişti, sunt încă necunoscuţi pentru mulţi. 

''Burebista vă spune ceva?

Nu, nimic. Ce să-mi spună, nimic. Asta e ceva nou.''

Cine şi-a schimbat actele de curând se gândeşte de două ori înainte să spună pe ce stradă locuieşte.

''La început este puțin ciudat. Foarte mulți ar trebui să mai și repete înainte sau să stea cu buletinul în față să își reamintească pe ce stradă locuiesc. Nu este o problemă, ne obișnuim.''

Iar ca tacâmul să fie complet, primarul are de gând să schimbe iar indicatoarele de stradă şi să le facă pe toate din lemn, cu steagul dacilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Străzile cu nume de daci le dau bătăi de cap locuitorilor unei comune din Gorj: ''Nu ne ține de cald treaba asta''