Antena Meniu Search
x

Video Strigăt de disperare al unor suceveni cu apartamentul distrus de vijelie: "Cineva trebuie să răspundă pentru toată treaba asta"

Furtunile au făcut ravagii în prima zi din luna lui Cuptor. În Suceava, 12 familii au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în toiul nopţii, după ce vijelia a smuls acoperişul blocului în care locuiau. Iar în Gorj şi Dolj, localnicii au privit neputincioşi cum grindina le distruge culturile.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 02.07.2021, 20:36

Vezi și
  • Furtunile au produs pagube uriaşe în mai multe judeţe.

În doar câteva secunde, vântul a smuls acoperişul unui bloc din Suceava. În apartamentele din mansardă, oamenii au privit înspăimântaţi cum potopul le distruge casele. 

Peste noapte, 12 familii au fost nevoite să stea la cunoştinţe, la Căminul Cultural sau la o pensiune pusă la dispoziţie de Primărie. Când au revenit în apartamente, au găsit dezastru. 

Cele mai afectate sunt apartamentele de la mansardă. Proprietarii spun că este puţin probabil să mai fie ceva salvat. 

Daniel Gemănaru, proprietar apartament: Mai avem de plătit circa patru ani pentru acest apartament.

Pe acelaşi subiect

Carmen Gemănaru, proprietară apartament: Cineva trebuie să răspundă pentru toată treaba asta. Cel care a construit a zis să ne rezolve Primăria problemele.

Furtunile au produs pagube uriaşe în mai multe judeţe

Blocul care depăşea cu mult înălţimea admisă în zonă a primit autorizaţie de construcţie în 2007. Vecinii au sesizat în nenumărate rânduri neregulile. Şi, totuşi, Primăria a autorizat şi ridicare unei mansarde. 

Angelica Polocoşer, reprezentant Urbanism Scheia: Ce aş putea eu să vă zic la momentul acesta, după 15 ani?

Vasile Andriciuc, primar Scheia: Eu, când am semnat autorizaţiile, în spate aveam o expertiză.

În judeţul Galaţi, lipsa şanţurilor de colectare a dus la inundarea curţilor oamenilor. Localitatea Slobozia Conachi a fost mai bine de o oră răvăşită de cod roşu de furtuni.

Vremea extremă a venit cu grindină de mărimi impresionante şi în Dolj, Dâmboviţa şi Gorj

Pe Autostrada A3, între Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca, după o ploaie cu grindină, temperatura a scăzut brusc la doar 9 grade Celsius. 

Până aproape de miezul nopţii, 25 de judeţe sunt în continuare sub cod portocaliu de furtuni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Strigăt de disperare al unor suceveni cu apartamentul distrus de vijelie: "Cineva trebuie să răspundă pentru toată treaba asta"