Antena Meniu Search
x

Studenţii de la Medicină nu mai vor în străinătate!

Vrem să fim medici în ţara noastră! O spun răspicat studenţii de la Medicină şi rezidenţii din toată ţara.

Vezi și

 Vrem să fim medici în ţara noastră! O spun răspicat studenţii de la medicină şi rezidenţii din toată ţara. Într-o Românie în care, în ultima lună, cuvântul schimbare este rostit de aproape fiecare dintre noi, viitorii doctori vor să fie văzuţi şi mai ales, ascultaţi. Vor să vindece în România pentru că, spun ei, n-au făcut ani buni de şcoală pentru străini. Numai că acasă problemele sunt multe, iar pentru asta tot studenţii au găsit leac. Au lansat campania Medic în România, prin care propun, într-un mod original, soluţii pentru nevolile lor.

O generaţie din care, potrivit statisticilor, puţini rămân să trateze în ţară. N-avem bani, condiţii şi cu atât mai puţin ne preocupă soarta tinerilor medici. Însă tocmai ei sunt cei care vor să pună punct exodului în străinătate.

Iulia este studentă în anul cinci la medicină. Nici nu vrea să audă de străinătate. Motiv pentru care, împreună cu o mare parte din colegi ei, au pus la punct o campanie ce vrea să aducă schimbarea.

Aşa s-a născut proiectul Medic în România. Fetele i-au îndemnat pe toţi colegii lor din ţara să posteze pe Facebook poze şi mesaje care să arate motivele pentru care ei vor să rămână în ţară.

Andrei este medic rezident cu specializarea chirurgie plastică, la Spitalul Bagdasar Arseni. Face parte din echipa care a muncit zi şi noapte pentru salvarea răniţilor din Colectiv. A văzut cât suflet pun în meserie colegii lui mai experimentaţi, iar acum, Andrei vrea să le urmeze calea.

Aproape 40 de mii de medici şi farmacişti au plecat din România în ultimii opt ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Studenţii de la Medicină nu mai vor în străinătate!