Antena Meniu Search
x

Pisicile par a transmite noul coronavirus între ele, sugerează un nou studiu

Un nou studiu publicat în New England Journal of Medicine, în cursul zilei de miercuri, sugerează faptul că pisicile ar putea fi "intermediari silențioși" ai SARS-CoV-2, deoarece nu prezintă simptome în caz de infecție.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.05.2020, 15:23

Pisicile transmit noul coronavirus între ele, sugerează un nou studiu
Experții susțin că pisicile, deși par a se infecta între ele, nu pot transmite virusul oamenilor - Profimedia Images
  • Pisicile, asimptomatice după infecție
  • Virusul pare a se transmite între feline

Noul studiu a urmărit transmiterea noului coronavirus prin particulele din aer între felinele care au fost infectate intenționat și cele care nu aveau Covid-19.

Trei pisici sănătoase au fost infectate și plasate în aceiași locație cu trei pisici perfect sănătoase, pentru a afla dacă tulpina se transmite direct. Diagnosticarea s-a realizat cu ajutorul exudatelor luate zilnic de la fiecare animal în parte.

În doar trei zile, virusul a fost detectat în toate pisicile infectate în mod intenționat, iar în opt zile toate cele șase pisici au devenit purtătoare ale virusului.

Potrivit Business Insider, niciuna dintre cele șase feline nu a prezentat simptome precum febră, scădere în greutate sau probleme cu vederea.

"Este o cerință de sănătate publică să recunoaștem și să investigăm în continuare potențiala transmitere a virusului de la pisică la om", au scris cercetătorii în raport.

Experții spun că pisicile, pe lângă faptul că sunt asimptomatice, nu pot transmite noul coronavirus oamenilor, nefiind până în prezent dovezi în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Pisicile par a transmite noul coronavirus între ele, sugerează un nou studiu