Antena Meniu Search
x

Studiu: românii nu cred în bolile pe care nu le văd

Când vine vorba despre felul în care ne raportăm la noul Coronavirus, probabil aţi sesizat că unii români sunt mai disciplinaţi decât alţii în faţa pericolului infectării.

de Redactia Observator

la 04.05.2020, 13:18

Vezi și
  • 70 la sută dintre români sunt optimişti.
  • Românii cred că noua stare este trecătoare.

O explicaţie pentru actiunile celorlalţi ar fi că în general reacţionăm mai lent la bolile pe care nu le percepem. Cu alte cuvinte, ne sperie mai mult o boală cardiovasculară decât un virus. Iar asta e valabil în toată lumea, nu doar la noi. Asta arată un nou studiu. 

Probabil aţi sesizat insa că situaţia cu care ne confruntăm cu toţii a împărţit România în două - cei care nu mai vor să iasă nici măcar la cumpărături de teama să nu se îmbolnăvească şi cei care nu se protejează, convinşi fiind că vor fi cumva ocoliţi de boală.

Şi sunt mulţi cei din ultima categorie, dacă e să ne uităm pe cifre: 70 la sută dintre români sunt optimişti în ceea ce priveste noul Coronavirus şi asta pentru că sunt convinşi că mai devreme sau mai târziu orice boală îşi găseşte leacul.

Asta în vreme ce media globală este de 50 la sută la acest capitol. Pe scurt, românii cred că noua stare este trecătoare. Nu par impresionaţi de bolile pe care nu le văd.

Practic, dacă nu ştiu pe nimeni care să aibă virusul ori dacă ei înşişi nu sunt bolnavi asta înseamnă că situaţia actuală nu reprezintă neapărat un pericol.

Studiul ne mai arată şi că românii sunt mai siguri pe ei înşişi decât pe ajutorul medicilor când vine vorba despre informaţii legate de boli şi tratamente.

71 la sută dintre ei preferă să caute soluţii singuri, decât să apeleze la un specialist. Acest gen de reacţie care întâlneşte mai des în ţările în care sistemul de sănătate este mai puţin performant, potrivit sondajului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Studiu: românii nu cred în bolile pe care nu le văd