Antena Meniu Search
x

Sucul natural, afacerea de succes a unui localnic din Cluj

Suc natural făcut din aproape orice. Asta pare să fie deviza producătorilor locali. În localitatea Negreni, din judeţul Cluj, un localnic şi-a făcut propria făbricuţă de procesare a sucurilor şi adună toate fructele şi legumele din comună pentru a face suc. Sucul a ajuns chiar şi pe rafturile magazinelor din străinătate.

de Redactia Observator

la 22.10.2020, 11:55

Vezi și
  • Un localnic din judeţul Cluj şi-a făcut propria fabrică de procesare a sucurilor naturale
  • Producătorul local adună toate fructele şi legumele din comuna Negreni
  • Sucul lui a ajuns inclusiv pe rafturile magazinelor din străinătate

Este sezonul merelor, iar în localitatea clujeană Negreni oamenii au dat pălinca pe sucul natural obținut chiar la ei în comună.

Marian Tripon, producător: Facem şi pentru piaţa din Cluj, dar facem şi pentru toată zona de aici procesare. Vine omul cu merele lui, cu sfecla, cu strugurii, cu ce are şi le procesăm.

Marian achiziţionează fructele şi legumele de la producătorii autorizaţi, ca mai apoi să proceseze fructele şi să distribuie suc proaspăt stors în magazinele din Cluj-Napoca sau chiar la domiciliul clientului.

Marian Tripon, producător: Am făcut şi o investiţie într-un hectar de aronia, e fructul tinereţii. Vine perioada asta de iarnă, în loc să iei un tratament de anti-gripă, te vitaminizezi cu un suc de aronia, de cătină.

Sucul are la bază mărul și poate fi combinat cu orice alt fruct. Pentru o mai bună conservare, bărbatul adaugă ghimbir sau hrean. Uşor, uşor, afacerea a devenit un real succes, iar localnicii din Negreni îşi culeg roadele pentru a-şi face propriul suc. Marian pare că poate face suc din aproape orice şi îşi creeză propriile reţete.

Marian Tripon, producător: Eu am făcut suc de urzică. Clienţii care i-am avut şi le-am dat, au spus: ''nu poţi să faci''. Am încercat o reţetă de urzică şi lumea îl laudă, suc de urzică făcut în România.

Sucul 100% natural al producătorului a ajuns chiar şi pe rafturile magazinelor din Germania şi Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sucul natural, afacerea de succes a unui localnic din Cluj