Antena Meniu Search
x

Sudoku la examenele naționale

De ce are ursul polar pielea neagră? Dacă nu ştiţi răspunsul, atunci poate ştiţi cum respiră piţigoiul. Ne vine să credem sau nu, la aceste întrebări vor răspunde copiii noştri, în primele examene din viaţa lor.

Vezi și

 Elevii de clasa a 2-a, a 4-a şi a 6-a vor da teste naţionale precum colegii lor mai mari. Pe foaia de examen, copiii vor fi puşi să joace şah sau chiar sudoku.

Întrebarea încuietoare despre piţigoi face parte din testul naţional de matematică şi ştiinţe pentru clasa a patra. Sunt subiecte moderne, de tip internaţional, introduse în premieră de Ministerul Educaţiei.

Modele de subiecte au fost publicate abia acum, cu o lună înainte să înceapă marea evaluare naţională. Totuşi au fost adaptate la cultura românească.

Elevii trebuie să ştie şi de ce are ursul polar peilea neagră, dar şi câte ceva despre botanică. Ca să rezolve o problemă de matematică, cei mici trebuie să ştie să joace şah. Unii părinţi nu sunt deloc încântaţi.

Şah nu, atunci poate ştiu să joace sudoku. Ministerul vine cu această variantă la clasa a IV-a. Partea bună e că nu vor fi notaţi ca până acum. Pentru fiecare răspuns vor primi un COD în loc de NOTĂ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Sudoku la examenele naționale