Antena Meniu Search
x

Sute de copii din Petrosani isi castiga painea scormonind printre daramaturi

Isi risca zilnic viata printre ruinele orasului, pentru un colt de paine. Sute de copii din Petrosani scormonesc zi si noapte prin moloz in cautare de fier, lemn sau caramizi. Lupta lor pentru supravietuire nu tine cont de varsta. Sunt sute de copii fara case si fara speranta ca intr-o zi cineva i-ar putea scoate din saracie.

Vezi și

Ii apuca noaptea scormonind cu mainile goale prin moloz dupa bucati de tabla. N-au mai mult de 14 ani, dar au inteles ca doar asa vor putea pune ceva pe masa.

La rasaritul soarelui se intoarce printre ruinele cladirilor ce stau sa cada. Isi risca viata pentru o paine. Barbati, copii sau femei insarcinate. Au incetat sa mai spere la vreun loc de munca intr-un oras in care peste 100 de familii traiesc la fel ca ei.

Oamenii nu rup randurile nici in fata politistilor. Oricum, nu au ce sa le faca. E o cladire veche din spatele garii care, in curand, va fi demolata, dar din care saracii aduna ce pot, cat mai au timp.

Pe Adrian il asteapta acasa doi copii. Unul de doi ani, altul de patru. Nu-l lasa sufletul sa se intoarca la ei fara un colt de paine.

Impreuna cu sotia si copiii, barbatul locuieste intr-o cladire parasita din oras. Nu are apa, lumina si nici macar ferestre. Doar un acoperis care-i fereste de ploaie. In zilele bune, copiii primesc si mancare calda.

Iar pentru asta il apuca dimineata muncind printre daramaturi. Intr-o zi buna, casitiga 50 de lei. Cel mai mult din caramizile, lemnul sau tiglele vandute oamenilor din oras.

Isi risca viata in fiecare zi printre ruinele orasului si duce o lupta pentru supravietuire, alaturi de alte sute de oameni ca el, pentru care saracia in care se zbat are doar o singura solutie: gasirea unui loc de munca.

Pana atunci, vor continua sa-si riste viata chiar si pentru o bucata de caramida care nu valoreaza mai mult de 20 de bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sute de copii din Petrosani isi castiga painea scormonind printre daramaturi