Antena Meniu Search
x

Video Sute de oameni din Sălaj s-au trezit executați silit pentru împrumuturi la C.A.R. făcute pe numele lor

De mai bine de un an, sute de oameni au conturile blocate din cauza unor credite pe care nu le-au luat. Păgubiţii spun că s-au trezit cu popriri după ce o angajată de la Casa de Ajutor Reciproc ar fi luat bani în numele lor. Surse din anchetă spun că valoarea prejudiciului este de peste 600.000 de euro.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.02.2021, 20:37

Vezi și
  • Valoarea prejudiciului este de peste 600.000 de euro.
  • Oamenii spun că s-au trezit cu popriri după ce o angajată de la Casa de Ajutor Reciproc ar fi luat bani în numele lor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sute de oameni din judeţul Sălaj au aflat încă din 2019 că au datorii de zeci de mii de lei la CAR Jibou. Vestea a ajuns la ei odată cu înştiinţările de executare silită. Păgubiţii spun că vinovată este o fostă angajată a Casei de Ajutor Reciproc.

Gabriela Frinman, păgubită: ”În 2011 şi în 2013 am luat credite real, eu şi soţul. Le-am achitat. Eu cred că doamna s-a folosit de două chitanţe şi lucra pe două fronturi. Noi îi dădeam banii să zicem 500 de lei şi 10 lei la fond şi dânsa punea numai ăia 10 lei”.

Alţii, în schimb, s-au trezit cu credite peste noapte.

Daniela, păgubită: ”Având fond acolo, având datele mele personale, m-am trezit că am credit şi un girant pe care nu l-am văzut în viaţa mea”.

Sonia Anghelescu, păgubită: ”Eu eram operată în Germania de cancer, în 7 aprilie, când mi-a făcut ea mie credit”.

Nici chitanţele doveditoare şi nici plângerile nu i-au ajutat pe oameni.

Mariana Caproş, păgubită: ”Am făcut plângere la procuratură în noiembrie 2019 şi de atunci aştept. Aşteptam să vină cineva să mă întrebe, n-a venit nimeni”.

Angajata vinovată e de negăsit

Până în momentul de faţă, la Parchet au fost depuse 80 de plângeri astfel că procurorii au deschis un dosar pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare şi înşelăciune. Deocamdată sunt vizate doar faptele, nu şi o persoană anume.

Angajata care ar fi înşelat oamenii este de negăsit, iar reprezentanţii C.A.R.-ului au refuzat să ofere un punct de vedere.

”Preşedintele mi-a interzis să dau numărul dânsului de telefon. Mie îmi pare rău că am ajuns aici şi nu pot.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sute de oameni din Sălaj s-au trezit executați silit pentru împrumuturi la C.A.R. făcute pe numele lor