Antena Meniu Search
x

Video Acuzații grave la Spitalul Județean Arad. Rudele mai multor pacienţi morţi de Covid au depus deja plângeri penale

Acuzaţii grave la Spitalul Judeţean din Arad! Rudele mai multor pacienţi morţi de COVID spun că i-au pierdut pe cei dragi din cauza medicilor, care le-ar fi dat tratamente greşite bolnavilor. O parte dintre ei au depus deja plângeri penale la Parchetul Arad, pentru ucidere din culpă, delapidare şi abuz în serviciu.

de Daciana Cordoş

la 09.02.2021, 09:34

Vezi și
  • Rudele mai multor pacienţi morţi de COVID spun că i-au pierdut pe cei dragi din cauza medicilor, care le-ar fi dat tratamente greşite bolnavilor.

Mama Oanei Lăzărescu a ajuns în spital după ce s-a vindecat de COVID. Voia să fie sigură că boala nu a lăsat urme şi dorea investigaţii amănunţite. În a patra zi de spitalizare, femeia în vârstă de şaptezeci de ani a murit. În documentele medicale, doctorii consemnaseră o stare bună a pacientei, dar şi faptul că femeia a primit medicaţie... inclusiv la o zi după ce decedase.  

Discuţie reporter - Oana Lăzărescu:

Rep: Şi mama când a murit?

În data de 13, în UPU, Spitalul Judeţean Arad, la orele 19:20. Şi în 14 încă primea tratament şi era termometrizată, i s-a luat pulsul, oxigenul, saturaţia, i s-au administrat toate medicamentele, conform fişei... Tot în fişă se specifică că i-a fost modată o sondă – mama nu a avut niciodată sondă. A avut oxigen – niciodată mama nu a fost pe oxigen. 

De altfel, o înregistrare telefonică primită de la familie arată că, în timp ce femeia de 70 de ani spunea că îi este foarte greu, asistenta îi comunica date foarte bune privind sănătatea. 

Discuţie pacientă – asistentă:

Asistentă: Saturaţie bună, fără oxigen, deci, chiar sunteţi bine faţă de alţi pacienţi. Trebuie să aveţi un pic de răbdare!

Şi o altă fiică îşi strigă durerea după ce mama ei a murit, răpusă tot de COVID, conform documentelor medicale. 

Femeia suspectează, în urma discuţiei purtate cu un medic de la spital, că mama sa a murit în urma unei infecţii nosocomiale şi vrea să ceară deshumarea ei, pentru a afla adevărul. 

Adriana Beldiman: Mi-a spus că starea mamei mele s-a înrăutăţit, că i-au apărut focare de infecţie pe plămâni. Că ea are impresia, că ea crede că este o infecţie nosocomială. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Înregistrări telefonice ale convorbirilor dintre Adriana Beldiman şi mama sa arată că pacienta se simţea foarte rău şi cerea să fie adusă acasă. 

Pacientă: Degeaba, mami, că nu pot! Nu mai pot! 

Fiica pacientei: Da, mami!

Pacientă: Nu mai pot!

Discuţie fiica pacientei – asistentă:

Fiica pacientei: Ce se întâmplă?

Asistentă: Nu se întâmplă nimic. 

Fiica pacientei: A spus că nu mai poate... Cât are saturaţia?

Asistentă: Acum, n-a fost cu mască 2-3 minute. I-a scăzut, dar, în general, e bună. 

Fiica pacientei: Bun, şi de ce îmi spune că nu mai poate?

Asistentă: Păi, doamna aşa se plânge.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad a demarat o anchetă internă. 

Florina Ionescu, manager interimar: Vom lăsa organele de control să îşi facă datoria, însă, trebuie să ţiunem cont de faptul că acelaşi personal medical indiferent de nume a contribuit la salvarea altor sute de vieţi ghidându-se după aceleaşi proceduri şi protocoale medicale. 

Mai multe rude ale pacienţilor decedaţi au depus deja plângeri penale la parchet. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Acuzații grave la Spitalul Județean Arad. Rudele mai multor pacienţi morţi de Covid au depus deja plângeri penale