Antena Meniu Search
x

Sute de oameni, între care copii și sportivi de performanță, au alergat la cross-ul din parcul craiovean Nicolae Romanescu

Sănătatea fără mișcare și un stil de viață sănătos este un țel greu de atins. Chiar imposibil, spun sute de oameni care au participat la un cross organizat în parcul Nicolae Romanescu din Craiova. Evenimentul a marcat și Ziua Olimpică Internațională. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 24.06.2021, 12:47

Vezi și

După un an de pauză, evenimentele sportive au fost reluate, spre bucuria celor care iubesc mişcarea. De la mic, la mare, oamenii s-au adunat în parcul Nicolae Romanescu din Craiova şi au pornit în cursa de un kilometru şi jumătate. Vârsta nu este o scuză sau un impediment pentru a face mişcare, spun participanţii. Chiar şi copiii s-au distrat pe cinste, au alergat şi au câştigat premii.

Printre participanţi au fost şi sportivi care au adus medalii în palmaresul ţării noastre. La 15 ani, Constantin Diaconescu este campion naţional la orientare sportivă şi se pregăteşte pentru un campionat european.

Diaconescu Constantin, campion naţional: Este un sport care merită practicat şi care ar trebui să fie practicat de mai mulţi oameni.

Reporter: Cât de greu este să faci performanţă în ţara noastră?

Diaconescu Constantin, campion naţional: Foarte greu.

Organizatorii îndeamnă la un stil de viaţă sănătos prin sport

Milu Mihai, Academia Olimpică Dolj: Scopul nostru este de e promova mişcarea. Am reuşit ca astăzi să aducem cât mai mulţi oameni la acest cross. Să transmitem mesajul de toleranţă, de fair play, să fim mai buni.

La eveniment s-au alăturat şi voluntari din partea unui ONG care face proiecte în domeniul medical. Pentru ei, ziua a fost o ocazie bună să le reamintească tuturor că sedentarismul este o ameninţare.

Daniel Costici, reprezentant ONG: De mai bine de 10 ani organizăm acest proiect în toate oraşele mari din ţară. Urmărim să promovăm mişcarea ca formă de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Cei mai buni 10 alergători au fost premiaţi cu câte un echipament sportiv complet, dar nimeni nu a plecat cu mâna goală. Toată lumea a primit tricouri şi medalii cu însemnele olimpice, dar şi diplome de participare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sute de oameni, între care copii și sportivi de performanță, au alergat la cross-ul din parcul craiovean Nicolae Romanescu