Antena Meniu Search
x

Sute de românce şi-au implantat silicoane toxice!

Marina Dina îşi schimbă implanturile. Nu de voie, ci de nevoie - e una dintre cele 250 de femei din România care şi-au mărit bustul cu implanturi mamare toxice, franţuzeşti, care conţin gel industrial.

Vezi și

 Dacă îşi angajează un avocat şi până pe 15 mai depune actele doveditoare că a făcut operaţia, poate primi şi despăgubiri importante. Până la 16 mii de euro i-ar putea vira în cont firma producătoare. În Franţa, opt femei cu astfel de implanturi periculoase au fost diagnosticate cu cancer.

Marina Dina e una dintre cele 250 de românce care au implanturi cu silicon toxice. Nu are dureri şi nici probleme din cauza lor, însă doar gândul că o pot omorî îi dă mari bătăi de cap.

Implantul ăsta se poate sparge mult mai repede decât cele obişnuite, conţine şi o substanţă toxică, dăunătoare.

Singura soluţie este să-şi schimbe implanturile. Asta, însă, nu e tocmai ieftin. Totuşi, fiecare dintre cele 250 de femei cu implanturi franţuzeşti poate cere daune producătorului.

Instanţa a decis deja să acorde despăgubiri provizorii de 3.000 de euro fiecărei victime.

Asta doar în prima fază a procesului. În a doua, un medic desemnat de tribunalul din Franţa va face o expertiză în urma căreia se vor primi despăgubiri între 10.000 şi 16.000 de euro.

Româncele au nevoie, însă, de o listă întreagă de acte. Trebuie să dovedească cu facturi că au fost operate, că au silicoane franţuzeşti şi că au fost la controale după intervenţii.

În ultimii 13 ani, peste 400.000 de femei din 65 de ţări au folosit implanturile. În 2010, acestea au fost retrase de pe piaţă. Opt cazuri de cancer au fost semnalate în Franţa, la pacientele cu silicoane toxice, iar una dintre ele a murit.

Până şi angajaţii fabricii care producea silicoanele au câştigat în istanţă dreptul de a fi despăgubiţi pe motiv că numele lor a fost asociat cu cel al implanturilor periculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sute de românce şi-au implantat silicoane toxice!