Antena Meniu Search
x

Video Sute de români au ales să se vaccineze la castel. Valeriu Gheorghiţă: "Nu mai cred în varianta că oamenii nu vor să se vaccineze. Oamenii nu găsesc locul"

Este weekend, aşa că vacinarea în destinaţii turistice prinde avânt. Sute de oameni s-au imunizat în două locaţii de basm. Castelul Bran şi Castelul Corvinilor şi-au deschis porţile şi găzduiesc centre de vaccinare.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.05.2021, 08:56

Vezi și

Ieri, de altfel, am atins un nou record: 119 mii de doze administrate. Peste 67 de mii de oameni au făcut rapelul, în timp ce aproape 52 de mii de persoane au avut parte de prima doză. Până acum, aproape 3,9 milioane de români s-au vaccinat. 

Vaccinare la Castelul Bran

Turiştii care au ajuns la Castelul Bran nu l-au întâlnit pe Dracula. Dar de o înţepătură n-au scăpat. Nu de la colţii faimosului vampir, ci de la vaccinul anti-COVID. Cei care s-au imunizat au plecat acasă, pe lângă certificatul de vaccinare, şi cu o diplomă din partea Castelului. Au primit şi acces gratuit la expoziţia cu instrumente medievale de tortură, dacă au scăpat de emoţiile vaccinului.  

- Aţi venit la Bran sau la vaccinare?

Pe acelaşi subiect

- Şi la Bran şi la vaccinare. 

- Doctorul Gheorghiţă sunt, îmi daţi voie să vă vaccinez?

- Sigur 

- Aveţi emoţii, că nici nu o să simţiţi?

- Nu am emoţii din cauza vaccinului.

- Am şi scăpat!

Coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel naţional a făcut turul maratoanelor de imunizare din ţară. Timişoara a fost oraşul care a dat startul curselor pentru vaccinare în urmă cu două săptămâni. În trei zile, peste 6 mii de oameni s-au imunizat. O săptămână mai târziu, şi Capitala intra în febra vaccinării: 20 de mii de oameni s-au vaccinat în 3 zile. Iar în acest weekend, maratoanele au cuprins aproape toată ţara. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonator campanie de vaccinare: "Nu mai cred în varianta că oamenii nu vor să se vaccineze. Oamenii nu găsesc locul, timpul integrat în activitatea lor de zi cu zi ca să se vaccineze". 

O sută de oameni s-au vaccinat până acum la Castelul Bran. Printre ei şi mulţi turişti străini. 

- Cum te numeşti, te rog?

- John.

- De unde eşti?

- Din Olanda. 

- Foarte frumos. De ce ai ales să vii aici ca să te vacicnezi? 

- În Olanda n-aş avea acces pentru încă câteva săptămâni. 

- Stai relaxat! Fără emoţii! 

- A fost excelent. am vizitat castelul, are o mare importanţă istorică. şi faptul că am putut şi să mă vaccinez azi mă face să mă simt mult mai în siguranţă.

Vaccinare şi la Castelul Corvinilor

La 300 de kilometri distanţă, tot în Transilvania, sute de turişti au stat la coadă, într-o altă destinaţie basm ca să se vaccineze. Unii au venit chiar cu paşaportul la imunizare. Camelia Mazzitelli a venit tocmai din Elveţia. 

Camelia Mazzitelli: "Am venit în vacanţă şi m-am hotărât să fac vaccinul. Cum circul foarte mult....am nevoie.... mai mult la noi, la graniţă".

Şi aici, ca şi la Castelul Bran, turiştii pot alege în serul de la Pfizer şi cel de la compania Jonhson&Johnson. 

Dan Bobuţanu, primar Hunedoara: "Această locaţie e cea mai indicată pentru că pe weekend avem cel puţin 2 mii de vizitatori".

Zgomotele motocicletelor au răsunat în tot Târgu-Mureş. "Ne vaccinăm de fericire şi de comuniune! 

Toată lumea ar trebui să se vaccineze şi să mergem pe un drum mai bun".

Hotărâţi şi organizaţi, peste 300 de motociclişti au mers împreună la maratonul vaccinării organizat în campusul Facultăţii de Farmacie din oraş. Ba chiar au luat cu ei câte o cască în plus în caz că se mai găsesc doritori de imunizare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sute de români au ales să se vaccineze la castel. Valeriu Gheorghiţă: "Nu mai cred în varianta că oamenii nu vor să se vaccineze. Oamenii nu găsesc locul"