Antena Meniu Search
x

Criza imoglobulinei se adânceşte şi sute de români sunt în pericol de MOARTE

Sute de oameni care au nevoie de imunoglobulină riscă să rămână imobilizaţi la pat sau chiar mai rău, dacă nu-şi primesc la timp tratamentul!

Vezi și

Sute de oameni care au nevoie de imunoglobulină riscă să rămână imobilizaţi la pat sau chiar mai rău, dacă nu-şi primesc la timp tratamentul! Numai că acesta lipseşte de aproape trei luni. Iar asta înseamnă foarte mult pentru doi fraţi din orăşelul bihorean Beiuş. Cei doi, în vârstă de 17 şi 20 de ani, speră doar să reziste până când situaţia va reintra în normal.

"Riscul de infecţie este major, de viroză. De aceea trebuie să fii atent în comunităţi." În odaia din oraşul bihorean Beiuş vocea mamei acompaniază chitara. Glasul e blând, nu trădează disperarea. Copiii femeii însă nu şi-au mai luat tratamentul de câteva luni. "Din primăvară, pentru adulţi, unde figurează copilul, şi din vară pentru fetiţă, n-am mai avut acest tratament."

Emanuela are 17 ani. Îi place să scrie poezii, proză şi să picteze. De doi ani le face doar acasă. Şcoală o urmează la domiciliu. Aurelian şi-a găsit refugiul în muzică. Deşi, din cauza lipsei de imunoglobulinei, şi-a pierdut aproape în totalitate auzul. Are aparate auditive la ambele urechi.

"În urmă cu 12 ani copiii mei s-au îmbolnăvit de o boală gravă, boala autoimună numită imo deficienţă comună variabilă. De atunci depind de acest tratament." Doar că tratamentul nu a mai ajuns la noi în ţară de câteva luni. 

La Timişoara, reporterii Observator au încercat în zadar să-l găsescă prin farmacii. "Nu, niciuna, nici alta nu avem. Nu se găsesc. N-am... în ultime vreme. Numai dacă încercaţi în alte farmacii."

Dacă nu beneficiază de tratament, complicaţiile pentru pacienţii cu imunodeficienţă sunt majore, pot duce chiar până la deces. Medicii spun că au primit promisiuni că în această lună va fi rezolvată problema. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Criza imoglobulinei se adânceşte şi sute de români sunt în pericol de MOARTE