Antena Meniu Search
x

Video Tarantule, şerpi şi călărie, de 1 iunie, pentru copii, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj

De ziua lor, copiii din Cluj au putut să se joace cu animalele...nu doar cu pisici şi căţei, ci au putut să atingă şerpi, să vadă tarantule şi să călărească. Surpriza le-a fost făcută de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, care a organizat o nouă ediție a evenimentului Ziua Interacțiunii Om-Animal.

de Redactia Observator

la 01.06.2021, 17:03

Vezi și

Porțile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară s-au deschis încă de la ora 10. Iar curioşii nu s-au lăsat aşteptaţi. De ziua lor, copiii... s-au bucurat de o sesiune de echitaţie. Un alt punct de atracţie au fost demonstraţiile de dresaj canin. Însă pentru copii, o experienţă cu adevărat specială a fost întâlnirea cu reptilele. 

Pentru ca distracţia să fie completă, în campusul universității au fost amenajate mai multe standuri și ateliere, unde profesorii și studenții au predat lecţii pentru vizitatori. 

Din cauza pandemiei, anul trecut evenimentul s-a desfășurat doar online

Prof. Dr. Andrei Mihalca, profesor USAMV Cluj: Ideea principală a acestui eveniment este promovarea unei interacțiuni sănătoase, responsabilă să învețe copiii că un animal este mai mult decât un cadou de Crăciun, de exemplu.

Alina Rusu, profesor, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB: Nu contează că copiii țipă în jur, se bucură. Noi încercăm să ținem distanța între oameni, avem 60 de voluntari repartizați în teren. Se resimte bucuria, nevoia de conexiune, iar animalele asigură această parte. 

Evenimentul a cuprins de asemenea demonstraţii de terapie asistată de animale. Au fost prezenţi şi cei de la Poliţia Animalelor care le-au explicat participanţilor ce înseamnă abuzul faţă de acestea. Intrarea a fost liberă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Tarantule, şerpi şi călărie, de 1 iunie, pentru copii, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj