Antena Meniu Search
x

Targu Jiu: Mii de mineri cer demisia conducerii CE Oltenia

Aproximativ 4.000 de mineri de la Complexul Energetic Oltenia protesteaza la Targu Jiu, cerand demisia managerului companiei, care a decis diminuarea salariilor

Minerii, membri ai Federatiei Nationala Mine Energie, sunt condusi de Marin Condescu, alaturi de prim-vicepresedintele federatiei, Ion Ruset. Protestatarii s-au strans in zona de sud a orasului, in jurul orei 12:00 si au pornit in mars pe Bulevardul Victoria, spre centrul orasului. Pe traseu, acestia scandeaza lozinci impotriva managerului Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, caruia i-au cerut demisia, anunta Mediafax.

Jandarmii, alaturi de politisti, insotesc coloana de circa 4.000 manifestanti. Federatia Nationala Mine Energie, condusa de Marin Condescu, anunta, la sfarsitul saptamanii trecute, ca vor fi declansate proteste de amploare, pentru ca de la 1 iunie programul de lucru al celor 19.000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia va fi de cinci ore pe zi, patru zile pe saptamana, din cauza cererii scazute de energie pe baza de lignit,.

Conform Federatiei Nationale Mine Energie, decizia a fost luata de Laurentiu Ciurel fara consultarea sindicatelor si ar presupune diminuarea salariilor tuturor angajatilor cu 20%.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Targu Jiu: Mii de mineri cer demisia conducerii CE Oltenia