Video

Târgul de Crăciun din Craiova, oprit după doar o oră. În loc de colinde s-au auzit polițiștii, în megafoane

De Cristina Oprea.
Publicat: 29.11.2020, 19:36.
Actualizat: 29.11.2020, 19:39

Singurul târg de sărbători deschis în România s-a terminat după doar o oră de la inaugurare. Spiritul Crăciunului a dispărut brusc din Piaţa Mihai Viteazu, din centrul Craiovei, după ce căsuţele comercianţilor au fost închise de inspectorii sanitar-veterinari. Fără turtă dulce şi vin fiert, târgul a rămas în scurt timp şi fără vizitatori. 

În loc de colinde, craiovenii veniţi la deschiderea târgului de Crăciun din România au putut asculta mesajul poliţiştilor. Din megafoane s-au auzit îndemnuri pentru combaterea pandemiei.

Evitaţi zonele aglomerate unde sunteţi expuşi la contact direct şi/sau interacţiune cu un număr mare de persoane.

Doar o oră au avut la dispoziţie craiovenii să intre în atmosfera Crăciunului care se apropie. Inspectorii DSV au închis toate chioşcurile comercianţilor. Motivul?

Biroul de presă DSVSA Dolj: Conform legislatiei sanitare veterinare în vigoare, căsuțele nefiind conectate la apă curentă şi canalizare, nu respectă condiţiile minime de igienă pentru comercializarea produselor alimentare.

Fără avizul Direcției pentru siguranță alimentelor, căsuțele comerciantilor au rămas doar cu un rol decorativ. Nu e de mirare că piețele în care oamenii erau chemați să intre în magia sărbătorilor de iarnă sunt mai mult goale.

Primarul Craiovei susţine că instituţia a acţionat abuziv.

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: Mi-au spus că au fost controlaţi, că li s-a spus că sunt în legalitate, după care, peste o jumătate de oră s-au întors şi le-au spus că trebuie să închidă, pentru că altfel vor primi amenzi foarte mari, pentru că altfel li se vor face dosare penale fără să li se dea nicio explicaţie logică de ce ar trebui să facă acest lucru.

Craiovenii se pot bucura totuşi de beculeţele aprinse şi de bradul impodobit, chiar dacă sărbătorile nu vor semăna cu cele din anii trecuţi.

Şi bucureştenii vor avea parte de spectacolul luminilor de Crăciun, chiar dacă iniţial primăria anunţase contrariul. Pe bulevardul Nicolae Bălcescu s-au făcut deja probele, iar luminiţele vor fi aprinse în zilele următoare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.