Antena Meniu Search
x

Video Târgul de Crăciun din Craiova, oprit după doar o oră. În loc de colinde s-au auzit polițiștii, în megafoane

Singurul târg de sărbători deschis în România s-a terminat după doar o oră de la inaugurare. Spiritul Crăciunului a dispărut brusc din Piaţa Mihai Viteazu, din centrul Craiovei, după ce căsuţele comercianţilor au fost închise de inspectorii sanitar-veterinari. Fără turtă dulce şi vin fiert, târgul a rămas în scurt timp şi fără vizitatori. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 29.11.2020, 19:39

Vezi și
  • Craiovenii nu s-au putut bucura de târgul de Crăciun, din cauza restricțiilor
  • Inspectorii DSV au închis rapid toate chioşcurile comercianţilor

În loc de colinde, craiovenii veniţi la deschiderea târgului de Crăciun din România au putut asculta mesajul poliţiştilor. Din megafoane s-au auzit îndemnuri pentru combaterea pandemiei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doar o oră au avut la dispoziţie craiovenii să intre în atmosfera Crăciunului care se apropie. Inspectorii DSV au închis toate chioşcurile comercianţilor. Motivul?

Biroul de presă DSVSA Dolj: Conform legislatiei sanitare veterinare în vigoare, căsuțele nefiind conectate la apă curentă şi canalizare, nu respectă condiţiile minime de igienă pentru comercializarea produselor alimentare.

Fără avizul Direcției pentru siguranță alimentelor, căsuțele comerciantilor au rămas doar cu un rol decorativ. Nu e de mirare că piețele în care oamenii erau chemați să intre în magia sărbătorilor de iarnă sunt mai mult goale. 

Primarul Craiovei susţine că instituţia a acţionat abuziv.

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: Mi-au spus că au fost controlaţi, că li s-a spus că sunt în legalitate, după care, peste o jumătate de oră s-au întors şi le-au spus că trebuie să închidă, pentru că altfel vor primi amenzi foarte mari, pentru că altfel li se vor face dosare penale fără să li se dea nicio explicaţie logică de ce ar trebui să facă acest lucru. 

Craiovenii se pot bucura totuşi de beculeţele aprinse şi de bradul impodobit, chiar dacă sărbătorile nu vor semăna cu cele din anii trecuţi.

Şi bucureştenii vor avea parte de spectacolul luminilor de Crăciun, chiar dacă iniţial primăria anunţase contrariul. Pe bulevardul Nicolae Bălcescu s-au făcut deja probele, iar luminiţele vor fi aprinse în zilele următoare.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Târgul de Crăciun din Craiova, oprit după doar o oră. În loc de colinde s-au auzit polițiștii, în megafoane