Antena Meniu Search
x

Temperaturi de record încălzesc România! Mercurul din termometre a ajuns astăzi aproape de 20 de grade, în mai multe oraşe

Temperaturile au bătut astăzi recordul: au fost aproape 20 de grade în mai multe oraşe, mai cald ca niciodată în 2018.

Vezi și

Avem sărbători de iarnă şi vreme de primăvară. Temperaturile au bătut astăzi recordul: au fost aproape 20 de grade în mai multe oraşe, mai cald ca niciodată în 2018. Bineînţeles, parcurile şi terasele au fost pline. La malul mării, în cherhanale, doar norocoşii au mai prins locuri. Pe plajă, oamenii nu doar că au renunţat la geci - doi tineri s-au avântat şi în mare.

Ca în plină vară, un tânăr iese relaxat din valuri.

Şi cum vremea a fost caldă chiar de la începutul anului, el este deja la a treia baie în mare din 2018. Premieră a fost însă pentru camaradul lui.

Căldură, chiar mare, a fost şi în bucătăriile cherhanalelor. Peşte, rapane sau fructe de mare s-au gătit la foc continuu.

Preparate în sos de vin şi ţelină sau pane, scoicile s-au vândut pe bandă rulantă celor care au avut noroc să mai prindă o masă liberă.

Sute de oameni au ales şi plimbările pe malul mării. Au căutat să fie cât mai aproape de apă. Mai ales că unii au venit şi de la sute de kilometri distanţă. 

Pe litoral temperaturile au urcat până la 15 grade. Cel mai cald a fost însă în sud-vestul ţării. La ora 15, în Caransebeş, Lugoj, dar şi Târgovişte au fost 17 grade celsius. Vreme de primăvară a fost şi în sud. 

În Ploieşti, aleile parcurilor au fost pline. Oamenii au profitat de soare şi au făcut şi puţin sport în aer liber. 

Şi bucureştenii au respirat aer de primăvară. 

Temperaturi neobişnuit de ridicate pentru începutul anului vom avea şi zilele următoare. Abia weekendul viitor vor mai scădea. Dar nu pentru mult timp. Va urma apoi un nou val de aer foarte cald pentru mijlocul iernii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Temperaturi de record încălzesc România! Mercurul din termometre a ajuns astăzi aproape de 20 de grade, în mai multe oraşe