Antena Meniu Search
x

Teodora are o şansă să trăiască. Va fi tratată la Viena, după ce banii necesari au fost strânşi din donaţii

Vezi și

Teodora, studenta de 20 de ani care a intrat în comă după ce s-a plâns de banale dureri de cap, va fi tratată la Viena! Între timp, medicii au aflat şi ce i-a provocat misterioasa boală. Embrionul fratelui ei, care nu a apucat să se dezvolte.

După ce doctorii au crezut că Teodora are puţine şanse să rămână în viaţă pentru că o macină o boală rară, analizele amănunţite au scos la iveală că afecţiunea ei e una care poate fi tratată. Tânăra studentă are şanse să ia viaţa de la capăt. Mama sa, alături de medici, şi-a dat seama după ce a citit toate studiile de profil, că fata ei purta un embrion în corp, care elimina toxine. 

-În momentul în care s-a format...celulele, nu s-au divizat...nu vreau să spun tâmpenii, n-am nicio pregătire medicală, dar da, din ce am citit noi aşa e vorba. Nedetectabil, nici nu m-am gândit vreodată la aşa ceva şi n-a avut niciun simptom.

-Asta este ceea ce s-a descoperit până în prezent, poate fi localizată oriunde în corp. Mai frecvent, la femei, la nivelul ovarelor. <18.08>

Pe acelaşi subiect

În timp a ajuns să-i afecteze puternic creierul. În limbaj medical, embrionul nedezvoltat se numeşte TERATOM. Avea 5 centimetri şi era aşezat pe ovarul drept al Teodorei. Ani la rând a eliminat toxine care i-au slăbit sistemul imunitar al fetei, ceea ce a dus la o inflamaţie a creierului. Aşa numitul sindrom burn brain - creier în flăcări. Medicii au extirpat tumora cu tot cu ovar. 

Dar, nu e suficient ca viaţa Teodorei să fie salvată. Sistemul ei imunitar trebuie adus la 0 şi, practic, reconstruit. Asta se va întâmpla la Viena, la celebra clinică AKH.  

-S-au strâns mult mai mulţi bani decât aveam nevoie. Tot ce va fi surplus vom da altor copii, altor persoane care au nevoie...este şocant.

În ţara noastră nu există statistici cu privire la numărul cazurilor cu acest diagnostic. Din informaţiile medicilor însă, numărul persoanelor descoperite cu encefalită autoimună este sub 10, în ultima decadă, de când este recunoscută boala.

-Sunt raportate în literatura de specialitate şi probabil că în ultimii 10 ani depăşesc 1000 de cazuri publicate, nu ştim în realitate câte sunt.

Teodora este extrem de iubită, dar şi admirată de colegii săi, care au luptat pentru ea. Studiază mult şi o face din toată inima pentru a-şi atinge visul, acela de-a deveni judecător. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Teodora are o şansă să trăiască. Va fi tratată la Viena, după ce banii necesari au fost strânşi din donaţii