Antena Meniu Search
x

Gestul IMPRESIONANT pe care o fostă profesoară a Teodorei îl va face, în memoria tinerei care a fost înmormântată sâmbătă

La Buzău, localitatea ei natală, sute de oameni, printre care rude, prieteni, dar şi necunoscuţi, au venit să-şi ia rămas bun. Cu toţii luptă acum să ducă visul Teodorei mai departe - acela de a-şi ajuta semenii.

Vezi și

La Buzău, localitatea ei natală, sute de oameni, printre care rude, prieteni, dar şi necunoscuţi, au venit să-şi ia rămas bun. Cu toţii luptă acum să ducă visul Teodorei mai departe - acela de a-şi ajuta semenii.

Teodora a fost aplaudată pentru ultima oară. Familia, colegii de facultate şi cei pe care studenta i-a ajutat prin campaniile pe care le-a condus au însoţit cortegiul funerar. 

-Teodora este un model. Teodora este o lecţie de viaţă, un om care a ştiut să iubească foarte mult şi să mobilizeze oameni şi să-i facă învingători. 

-Nu realizez că sunt la înmormântarea ei. Nu am realizat nici când am aflat ce a păţit şi nici când am primit mesaj că s-a întâmplat asta. 

Pe acelaşi subiect

Pe lângă durere, revolta apasă acum pe umerii celor care au cunoscut-o pe Teo. În faţa unui sistem nemilos şi a unor bacterii rezistene la antibiotice, tânăra nu a mai putut lupta. 

-Cu câteva zile înainte am vorbit cu prietenul ei şi a zis că e posibil să-şi revină, că totul e bine. Şi la trei zile am aflat că a murit. 

-Am încercat să o ajutăm să ajungă într-un sistem care să o ajute, într-un loc unde să poată depăşi acest moment. Din păcate, prea târziu, pentru că luase deja din spital aceste bacterii pe care nu le-a mai putut învinge. 

Teodora a fost un model chiar şi pentru dascălii ei. În memoria ei, fiica unei foste profesoare de liceu, care va veni pe lume peste două săptămâni, îi va purta numele.

-Teodora ne-a învăţat pe toţi să dăruim şi credeţi-mă că dacă aţi fi fost o oră în preajma ei, v-aţi fi simţit binecuvântat. Iar ea m-a sprijinit în a-mi realiza eu visul meu de a deveni mamă. 

Dar visul tinerei studente merge mai departe. Părinţii ei vor să înfiinţeze o fundaţie prin care să ajute alţi copii care suferă de encefalită autoimună, aceeaşi maladie care i-a grăbit ei sfârşitul.   

-De fapt, copilul nostru ne-a învăţat pe noi să facem ceva. Să ajutăm şi noi alţi copii. Să facem voluntariat, pe care ea îl făcea de micuţă.

Teodora s-a stins pe un pat de spital din Viena. Era în comă indusă, de mai bine de două luni. Tumora pe care a dezvoltat-o embrionul fratelui ei nenăscut i-a distrus întreg sistemul imunitar.Iar mai apoi, a intrat în şoc septic din cauza bacteriilor intraspitaliceşti. Teo visa să devină judecător. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Gestul IMPRESIONANT pe care o fostă profesoară a Teodorei îl va face, în memoria tinerei care a fost înmormântată sâmbătă