Antena Meniu Search
x

Tichetele de vacanță ar putea dispărea de la 1 ianuarie 2021

Avem oferte dar ne-am putea trezi fără tichete de vacanţă. Zvonul că acestea ar putea să dispară de la 1 ianuarie 2021 este din ce în ce mai vehiculat, iar hotelierii şi reprezentanţii agenţiilor de turism sunt înspăimântaţi de ipoteză.

de Redactia Observator

la 27.10.2020, 17:01

Vezi și
  • Voucherele de vacanta au fost introduse in 2018, de ministrul turismului de la acea vreme.
  • Numărul celor care au beneficiat de ele a crescut de la un an la altul.

Toţi spun că voucherele de vacanţă au fost practic una dintre puţinele surse de profit în această perioadă.

Fără tichetele de vacanţă, afacerile lor ar fi fost mult mai grav afectate de interdicţiile aduse de lunile de pandemie. Asta spun toţi hotelierii.

Ștefan Necula - reprezentant agentie turism: Anul acesta aproximativ 30 la suta dintre clienti au achitat cu vouchere de vacanta, asta inseamna aprox 60 de mii de turisti. Este o solutie foarte buna pentru intreaga industrie a ospitalitatii

Elena Oprea, manager hotel: Foate multi turisti au ales sa vina la mare si datorita voucherelor de vacanta. Poate nu intentionau sa isi faca o vacanta sau nu la mare, dar pe noi ne-a ajutat foarte mult.

Corina Martin, consilier turism: Patronatul anat si alianta pentru turism a cerut garantarea de catre guv rom a mentinerii tichetelor de vacanta pentru cel putin 3 ani de acum inainte.

Şi nu doar industria hotelieră s-a bucurat de existenţa voucherelor în lunile de pandemie, ci şi industriile conexe. Chiar şi economia ar fi sprijinită prin emiterea lor.

Cristian Bărhălescu, consilier turism: Cu siguranta continuarea tichetelor de vacanta ar fi un mare sprijin pentru industria HORECA si pentru toate industriilor care traiesc de pe urma turistilor. Ne dorim ca in viitor tichetele sa fie eliberate atat pentru agentiile de turism, cat si pentru hotelieri sau restaurante, acestea fiind o gura de aer, un ajutor pe care il ofera statul si il ofera intr-o zona fiscalizata. 

Voucherele de vacanta au fost introduse in 2018, de ministrul turismului de la acea vreme, Bogdan Trif, iar numărul celor care au beneficiat de ele a crescut de la un an la altul. Premierul Ludovic Orban ar fi vehiculat însă posibilitatea dispariţiei acestora.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tichetele de vacanță ar putea dispărea de la 1 ianuarie 2021