Antena Meniu Search
x

Video Tigrii siberieni şi lupii arctici de la Grădina Zoologică din Oradea, afectaţi de temperaturile caniculare

Canicula din vestul ţării nu pune probleme doar oamenilor, ci şi animalelor de la zoo. Acestea au nevoie de tratament special pentru a supravieţui zilelor cu temperaturi de aproape 40 de grade. Cei mai afectaţi sunt tigrii siberieni şi lupii arctici, animale care în mod normal nu sunt adaptate unui astfel de climat, şi pentru care apa rece şi gustările răcoroase şi pline de vitamine sunt salvatoare. 

de Georgiana Botez

la 01.07.2021, 17:13

Vezi și

Pentru Ares, tigrul de la Grădina Zoologică din Oradea, temperaturile de aproape 40 de grade nu sunt deloc uşor de suportat. Angajaţii de la zoo se asigură însă că are mereu apă rece şi proaspătă. 

Florin Ienciu - administrator Zoo Oradea: Animalele care nu se adaptează sunt lupii arctici, tigrii siberieni pe care îi găsim mereu la umbră sau în apă. Când e cald afară sunt mai leneşe le găsim ascunse la umbră, dorm. 

Chiar dacă e cald şi animalele sunt mai leneşe decât de obicei, Grădina Zoologică nu duce lipsă de vizitatori. În zilele caniculare, cele peste 100 de animale de la Zoo Oradea primesc cât mai multe gustări răcoroase. Sunt răfăţate zilnic cu pepene, mere, salată sau spanac. Hrana se administrează de mai multe ori pe zi, iar apa este şi ea schimbată cât mai des. Maimuţele pavian au parte de duşuri răcoroase iar urşii carpatini şi tigrii se pot bălăci în bazine cu apă proaspătă.    

Turist: Este cald, probabil şi animalelor le este la fel, mai ales că au şi blană. Mai ales lupilor arctici care sunt în spate, nu cred că e în mediul lor natural să stea în asemenea călduri. 

Reprezentantii grădinii zoologice le recomandă vizitatorilor să evite să vină la zoo la orele prânzului. În această perioadă, cele mai multe animale preferă să stea la umbră în adăposturi, așă că sunt mai greu de văzut.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Tigrii siberieni şi lupii arctici de la Grădina Zoologică din Oradea, afectaţi de temperaturile caniculare